Norsk
Gamereactor
anmeldelser
King of Fighters XIV

King of Fighters XIV

King of Fighters-serien er tilbake for å slå fra seg på Playstation 4, og vi har satt tennene i SNKs bidrag for å sette karakter...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

King of Fighters-serien er kanskje ikke så populær som Street Fighter, Tekken eller Mortal Kombat, men den er likevel et etablert alternativ. Dessuten har den også sin svorne tilhengere, i likhet med fightingspillene over. Serien har dog vært ute av rampelyset siden 2011, men nå som den vender tilbake skuffer den ikke.

King of Fighters XIV har 3D-modeller som beveger seg på en todimensjonal arena, mye likt Street Fighter V, som er første gang i hovedseriens historie. Vi ble ikke imponerte av figurmodellene da spillet ble avduket for første gang, og særlig manglet mange av detaljene som det forrige designet la til rette for. Inntrykket har imidlertid endret seg med tiden, for stadig nye trailere har vist fremgang i grafikken. Nå som vi sitter med det ferdige produktet foran oss er er det imponerende å se hvor langt utviklerne kom til slutt.

King of Fighters XIV
Dette er en annonse:

Figurmodellene ser stort sett bedre ut, riktig nok med noen unntak. Vi liker også designet bedre nå, men det er fortsatt et stykke igjen til spill som Street Fighter V og det kommende Tekken 7. Grafikken har kanskje blitt bedre, men vi kommer ikke unna at vi savner den gamle stilen. Dette er nok også noe andre fans av serien vil savne.

King of Fighters er kjent for å ha mange fightere i startoppstillingen, og XIV er intet unntak. Spillet kan skilte med hele 50 karakterer, som omfatter 16 lag med tre fightere, en mindre boss og hovedbossen. Alle karakterene har et unikt sett med bevegelser, noe som er en prestasjon i seg selv gitt antall fightere. Vi finner favoritter som Kyo Kusanagi, Iori Yagami, Billy Kane og Mai Shiranui, som alle burde kunne tilfredsstille gamle fans. I tillegg får vi også nye fjes å bli kjent med, og de føles absolutt riktige for KOF-universet.

King of Fighters XIVKing of Fighters XIVKing of Fighters XIV

Det viktigste i et fightingspill er mekanikkene, og hvordan det føles å styre kamphanen din. En av funksjonene du vil benytte er Max Mode, som lar deg bruke spesialangrep som er kraftigere enn såkalte Super Moves. Disse heter Climax Special Super Moves, og utført riktig vil du dele ut betydelige mengder juling som skader motstanderen din. Du har også blokkeringer og unnamanøvre til disse angrepene, og det er veldig tilfredsstillende å se at timingen sitter som den skal.

Dette er en annonse:

Rush-mekanikken er derimot mer vennlig mot nybegynnere, og den utløses enkelt ved å trykke flere ganger på samme knapp når du har fylt opp måleren din nok. Rush hever det siste angrepet fra å være Special til Super, og du gjør enkelt og greit mer skade. Det er et flott tillegg til serien, men det virker kanskje litt for kraftig i forhold til vanskelighetsgraden for øyeblikket.

King of Fighters XIV

Arenaene i King of Fighters XIV er vakre, i tillegg til å være kule å slåss på. Av de 19 detaljerte bakgrunnene er det kun to som ikke er animerte. Vi føler for å trekke spesielt frem de tre arenaene The Industrial Area, Neo Esaka, og Antonov Super Arena, for i alle disse er detaljarbeidet imponerende. Dette er tross alt viktig i fightingspill, og SNK har ikke slurvet da de utviklet disse.

Til og med musikken gjør jobben sin i King of Fighters XIV. Den setter stemningen for hver arena, og den får adrenalinet til å pumpe. Lydsporet er naturligvis viktig, og det er betryggende at selv menymusikken er fengende - på en god måte.

King of Fighters XIV leveres også med en historiemodus, men den fungerer som en gammeldags arkade-modus der hver figur du spiller gjennom med har sin egen avslutning. Det er altså ikke snakk om en historiedel slik vi så i Mortal Kombat X, men i stedet blir historien fortalt gjennom mellomsekvenser. Hvert lag har sin egen historie, og noen av disse er igjen koblet til den overordnede historien. Lagene har også sine repektive avslutninger som spilles av i manga-stil. Sistnevnte virker litt malplassert, og vi skulle ønske de heller kunne blitt spilt av i spillets eget design.

King of Fighters XIVKing of Fighters XIVKing of Fighters XIV

Det finnes naturligvis andre måter å spille på enn i historie-modusen, og disse er Trial, Time Attack, Survival, Versus, Training og Online. I Trial-modusen har hver karakter en rekke utfordringer som fullføres ved å utføre bevegelsene som vises på skjermen, og utfordringene her er ikke for nybegynnere. Time Attack, Survival, Training og Versus er selvforklarende. Opplæringsmodusen tar deg gjennom alt fra enkle angrep til de mer avanserte, og det fungerer bra. Online har dessuten forbedret seg mye siden KOFXIII. Vi har spilt en rekke kamper over nett, og alle var stabile uten noe merkbar forsinkelse.

Til tross for litt negativt er King of Fighters XIV et solid slåssespill med noen gode mekanikker og et hav av innhold. En haug med fightere, mange lag og masse innhold du kan låse opp sørger for at du har nok å gjøre en god stund fremover. Vi vil ikke krone King of Fighters XIV til sjangerkonge, men det er et godt fightingspill som både gamle og nye fans kan like.

HQ
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Mange karakterer med mye variasjon, mange arenaer, god musikk, tilgjengelig for alle, mye å låse opp, god detaljrikdom og spennende ny mekanikk.
-
Ikke så bra visuelt sett som vi hadde håpet, sluttsekvensene kunne vært bedre, og Rush-mekanikken føles litt for kraftig.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
King of Fighters XIVScore

King of Fighters XIV

ANMELDELSE. Skrevet av Brandon Green

King of Fighters-serien er tilbake for å slå fra seg på Playstation 4, og vi har satt tennene i SNKs bidrag for å sette karakter...

1
Her er de ti mest populære SNK-figurene

Her er de ti mest populære SNK-figurene

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

For å feire lanseringen av Neo Geo Mini (som du kan lese mer om her) utførte SNK en undersøkelse for å finne ut av hvilken av figurene deres som er mest populær. Nå har...

0
King of Fighters XIV kommer til PC

King of Fighters XIV kommer til PC

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Akkurat nå finnes King of Fighters XIV kun på Playstation 4, men SNK kan endelig avsløre at spillet også er på vei til PC. Uheldigvis kan de ikke avsløre så mye mer enn...

0
Her er Team Mexico i King of Fighters XIV

Her er Team Mexico i King of Fighters XIV

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

SNK har sluppet en karismatisk trailer som tar for seg et nytt lag i King of Fighter XIV. Etter at de har vist frem det sør-amerikanske laget skal vi i dag få bli kjent...



Loading next content