Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Batman: Return to Arkham

Batman: Return to Arkham

Alles favorittflaggermus er tilbake i ny drakt. Spørsmålet er om hvorvidt det er verdt å ta turen til Arkham enda en gang på de nyeste konsollene. Svaret? Tja.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Arkham Asylum og Arkham City, som ble sluppet henholdsvis i 2009 og 2011, er noen av spillverdens beste superheltspill - om ikke de aller beste. Alt fra historiens utforming til friheten i massive versjoner av Arkham gjorde spillene minneverdige, og de har fortjent alle komplimenter som ble kastet deres vei. Dette er actioneventyr slik de skal være - fartsfylte, utfordrende, intense og vekket til live gjennom fantastisk stemmeskuespill. Med andre ord spill man ikke bør gå glipp av, og nå som de også kommer til denne generasjonens konsoller er det virkelig ingen unnskyldning.

Her snakker vi om spill som aldri vil gå ut på dato, selv om det er visse tekniske elementer som ikke holder helt mål lenger. Derfor ble noen av oss glade da det ble annonsert en remaster-pakke med begge spillene og alt av tilleggspakker. Men, hva gjør man med allerede fantastiske spill for å videreutvikle dem?

Batman: Return to ArkhamBatman: Return to ArkhamBatman: Return to Arkham
Dette er en annonse:

Svært lite virker det som. For selv om utvikler Virtuos sine oppussede Batman: Return to Arkham vil være en fantastisk introduksjon for noen inn i Batmans univers, og et nostalgisk tilbakeblikk for andre, er det strengt tatt ikke så mye forskjell å se.

Det er mindre ting man legger merke til som har blitt mye bedre. Spillene er nå i Unreal Engine 4, noe som har gjort begge spillene lysere. Teksturene er skarpere og mer detaljerte, spesielt objekter som var veldig mørke i originalen. Her kommer også Batmans drakt inn i bildet, og det er fint å se at den har blitt oppgradert. Den fanger lys og beveger seg bedre enn i originalene, noe som er fint med tanke på at den er noe du må se på gjennom hele spillet.

Figurenes ansikter ser også bedre ut, spesielt i Arkham City. Arkham Asylums ansikter er fortsatt litt i stiveste laget, og munnbevegelsene så til tider ekstra utdaterte ut, noe som kanskje har blitt enda mer uthevet av den nye, lysere grafikken. Det nye spekteret av lys gjorde derimot Arkham som by mye godt, og bygningene i begge spillene har mye mer detaljer enn tidligere. For Arkham City betyr det at byen føles større og mer levende.

Men i likhet med remasteren av Dead Island, som kom tidligere i år, er det mye ikke mye som er nødvendig å fikse på, og det ikke store forskjeller å se. Det var heller ikke grafikken som gjorde Batman-spillene fantastiske, så den nye fargepaletten gjør ikke spillopplevelsen så mye bedre enn det den var på tidligere konsollgenerasjoner. Det at originalene var mørke i tonen og ikke like skarpe og fokuserte var ikke et problem, heller et element som skapte en minneverdig og dyster atmosfære, slik man kan forvente av et Batman-spill.

Dette er en annonse:

Å gi en karakter på Batman: Return to Arkham er svært vanskelig. Her har vi to spill som er helt fantastiske - på gammel generasjon og nye - som hadde begge vært verdige en 9/10. Samtidig er dette en anmeldelse av hva remasteren tilbyr oss, og om hvorvidt Rocksteady faktisk gir ut versjoner av spillene som er bedre og føles "nyere" ut, noe de ikke gjør. Og med så lite forandringer og fortsatt 30 bilder i sekundet (noen ganger også lavere) virker denne remasteren unødvendig, uinspirert og teknisk skuffende.

Batman: Return to ArkhamBatman: Return to ArkhamBatman: Return to Arkham

Her er det ikke kun bare snakk om hvor lite Virtuos faktisk gjorde med spillene (strengt tatt er det spill som egentlig ikke trengte en oppgradering), men hva de kunne gjort utenom garfikken og muligheten til å spille som 70-talls Batman. Det kunne vært så enkelt som et intervju med Mark Hamill eller to, for selv om man får mye for prisen føles det som om man blir litt snytt når man sitter igjen med så og si det man kanskje allerede har hjemme på hylla.

Har du ikke ennå spilt Arkham Asylum og Arkham City anbefaler jeg på det sterkeste å plukke opp Batman: Return to Arkham, og nyte timesvis av ren og skjær spillglede. Er du nostalgisk og savner spillene er det en glede å endelig kunne spille dem på nye konsoller, og få med seg alle tilleggspakkene som man kanskje gikk glipp av.

Får du mye nytt som du ikke opplevde i forrige runde? Uheldigvis ikke. Batman: Return to Arkham er enda en remaster som vil ligge i bunken av andre som også var litt unødvendige. Men velger du å dra tilbake til Arkham vil du uansett ha det veldig gøy. Bare ikke forvent at ting har forandret seg så mye siden sist.

Batman: Return to ArkhamBatman: Return to ArkhamBatman: Return to Arkham
HQ
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Tidløse, perfekte superheltspill, nå til denne generasjonens konsoller. Lysere, skarpere grafikk, alt DLC og nye skins.
-
Føles unødvendig og uinspirert, mangel på tekniske finesser og større forandringer, og svakheter ved originalene som kunne ha blitt fikset ble oversett.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Batman: Return to ArkhamScore

Batman: Return to Arkham

ANMELDELSE. Skrevet av Sofia Hariz

Alles favorittflaggermus er tilbake i ny drakt. Spørsmålet er om hvorvidt det er verdt å ta turen til Arkham enda en gang på de nyeste konsollene. Svaret? Tja.

1
To timer med Batman: Return to Arkham

To timer med Batman: Return to Arkham

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

De nyoppussede versjonene av Batman: Arkham Asylum og Batman: Arkham Knight har blitt sluppet i en pakke som heter Batman: Return to Arkham. Vi lot svenske Oliver ta...

0
GR Live spiller Batman: Return to Arkham

GR Live spiller Batman: Return to Arkham

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Rocksteadys glimrende actionspill om Batman ble opprinnelig sluppet til forrige konsollgenerasjon (og PC), men nå har Virtuos pusset litt på utseendet, skrudd opp...

3
Grafikkduell - Batman Arkham før og nå

Grafikkduell - Batman Arkham før og nå

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Samlingen Batman: Return to Arkham slippes til Playstation 4 og Xbox One 21. oktober, og den inneholder oppussede utgaver av Arkham Asylum og Arkham City. De har ikke...

0
Batman: Return to Arkham slippes i oktober

Batman: Return to Arkham slippes i oktober

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Vi skulle egentlig få gi oss i kast med Batman: Return to Arkham, samlingen bestående av Batman: Arkham Asylum and Batman: Arkham City til Xbox One og Playstation 4, men...



Loading next content