Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Hunting Simulator

Hunting Simulator

Suzanne slang rifla over skulderen og dro ut i villmarken for å jakte på små og store dyr. Men istedenfor kjøtt og trofeer endte hun opp med en håndfull med bæsj...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Hunting Simulator er, utrolig nok, en jaktsimulator utviklet av Neopica, Maximum Games. Det skryter på seg varierte områder man kan utforske, og et mangfold av dyr man kan spore og jakte på, enten aleine eller med venner. Man kan jakte målbevisst i Campaign-modusen, vandre rundt på måfå og skyte det man måtte komme over i Free Hunt eller konkurrere i «skillz & killz» i flerspillermodusen, enten mot tilfeldige fremmede på internettet eller mot opptil tre andre venner.

Alt i alt kan Hunting Simulator skilte med: Tolv regioner basert på virkelige jaktområder i USA og Europa, 37 forskjellige dyrearter man kan jakte på, som alle skal ha realistiske bevegelsesmønster og oppførsel, 17 forskjellige skytevåpen inkludert offisielle rifler fra Browning og Winchester, samt 50 nødvendige tilbehør, og toppen av kransekaka; en drone man kan bruke til rekognosering. Man kan også velge mellom flere forskjellige figurer å spille som, blant annet to damer, som alle har forskjellig jaktstil og styrker og svakheter.

Hunting SimulatorHunting SimulatorHunting Simulator
Dette er en annonse:

Det første som slår meg når jeg velger figur og jaktvåpen er at beskrivelsene virker som de er skrevet av enten Winchester og Browning selv, folk som jobber i reklame til vanlig eller noen som har et smått erotisk forhold til jakt og skytevåpen. Det er mye superlativer, mye fokus på slagkraft og råskap og en liten stund er jeg usikker på om dette er en reklame for parfyme eller barberhøvler for menn og ikke en jaktsimulator.

Uansett, jeg velger meg en figur og en rifle (en XPR Composite som beskrivelsen lover er både «smooth», «exquisite» og «satisfying»). Jeg tar med meg en ekstra rifle (.22 Semi-Automatic) for litt mindre vilt, og begir meg ut i et skogkledd fjellområde i noe jeg tror er Colorado. Det første oppdraget mitt er å felle en hjort, jeg får ekstrapoeng hvis jeg feller den fra en avstand på mer enn 50 meter. Null stress, tenker jeg. Jeg vandrer litt rundt mellom trærne, beundrer utsikten og omgivelsene, lar skogens ro falle. Etter hvert finner jeg min første haug med hjortelort som jeg så analyserer. Hjorten var her for to timer siden, sier lorten, og beveget seg nordøstover. Jeg følger sporene til neste haug med lort som støtter utsagnet til den forrige haugen. Det som følger er et par timer med mye lort, og ikke en eneste hjort. Jeg finner et føkktonn med rev, da, og en villsau i ny og ne, men hvis jeg begynner å plaffe løs på alt som beveger seg går jeg tom for ammo, og jeg kommer til å skremme bort hovedbyttet. Og nå begynner sola å gå ned, jeg er snart tom for tid. Jeg løper desperat rundt fra den ene lorten til den andre for å finne den som har blitt etterlatt sist og kan peke meg i riktig retning

Jakten tar seg opp når jeg oppdager at jeg faktisk har et minikart som viser meg hvor jeg er, og hvor byttet mitt er i forhold til meg. Jeg sniker meg så nærme jeg tør, og feller en stor hjort med ett skudd rett i hjertet. Jakten avsluttes og jeg får poeng. Etter hjorten prøver jeg meg på villsau, rev og kalkuner i det samme området. Det virker som jeg må felle alle dyrene i regionen før jeg kan låse opp neste region. I Midwest Subalpine-regionen er det tolv forskjellige arter som må nedlegges før jeg kan dra videre.

Jeg støter på diverse småproblemer under de andre jaktturene mine, blant annet at jeg verken kan klatre eller hoppe, og jeg er ikke verdens største fan av bratte bakker. Noe som er litt problematisk i akkurat denne regionen. Dyrene jeg skal jakte på forsvinner på mystisk vis, selv om det var flust av dem på forrige tur og jeg ikke kunne se skogen for bare rev (seriøst, er det vanlig å se så mye rev?).

Dette er en annonse:

I tillegg har simulatoren en lei tendens til å gi meg feil mål. Jeg jakter egentlig på villsau, men simulatoren prompter meg til å jakte på rev i stedet for eksempel. Og noen ganger registrerer den ikke at jeg faktisk når tilleggsmålene mine (JEG FELLTE FAKTISK DEN HJORTEN FRA RIKTIG AVSTAND, SIMULATOR!!) Det blir også delt ut minuspoeng histen og pisten uten noen forklaring til hvorfor man får trekk overhodet.

Hunting SimulatorHunting Simulator

Så får jeg i oppdrag å felle en jackrabbit. Jeg bruker en evighet på å finne dem fordi de er små, skjermen min er liten og det kan hende jeg trenger nye briller. Endelig ser jeg noe lite og brunt bevege seg i det høye gresset. Jeg legger meg ned på magen og kravler meg sakte fremover til jeg føler at jeg er nærme nok. Ser jo så klart ikke en dritt fordi gresset er for høyt. Så jeg setter meg på huk, tar opp rifla og finner harene i siktet mitt. Men de har jo så klart sett meg nå, fordi jeg måtte reise meg for å se dem, og piler av gårde i alle retninger. Jeg følger en av dem, tenker at jeg kanskje kan få det til, klemmeren inn avtrekkeren. «Jazz,» hvisker jeg, «er det deg?» Jeg legger fra meg rifla, og tenker at det kanskje holder nå.

Hunting Simulator har mye bra gående for seg; omgivelsene er fine, lydsporet virker troverdig, jeg liker poenggivinga (man får mer poeng for høyere vekt og vanskelighetsgraden på skuddet) og det er bra med valgmuligheter og variasjon. Men alle disse småfeilene som dukker opp gjør at opplevelsen aldri blir noe mer enn middelmådig fordi man hele tiden blir forstyrret og får innlevelsen ødelagt. Det er synd, for det kunne vært en skikkelig bra simulator. Og for en person som er vant til langt mer action, og at fienden faktisk angriper og skyter tilbake, blir fort denne typen simulator kjedelig. Da er det spesielt viktig at det er så bra at man kan virkelig leve seg inn i det. Og det kunne ikke jeg. Kan hende jeg bare er feil målgruppe.

05 Gamereactor Norge
5 / 10
+
Pent, bra lydspor, mange arter å jakte på, variasjon i omgivelser, bra utvalg av våpen og tilbehør.
-
Mye småfeil og bugs, klossete kontrollere, skikkelig dårlig tutorial, alt av tekst burde skrives om, merkelig oppførsel på noen av dyrene.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

4
Hunting SimulatorScore

Hunting Simulator

ANMELDELSE. Skrevet av Suzanne Berget

Suzanne slang rifla over skulderen og dro ut i villmarken for å jakte på små og store dyr. Men istedenfor kjøtt og trofeer endte hun opp med en håndfull med bæsj...

4
Nye skjermbilder fra Hunting Simulator

Nye skjermbilder fra Hunting Simulator

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Bigben Interactive skal gi ut jaktsimulatoren Hunting Simulator senere i år, og utviklerne i Neopica ser ut til å skape et vakkert spill. Nå har vi fått en ladning med...



Loading next content