Norsk
Gamereactor
artikler

Oppsummering: Sony @ E3 2016

De hadde ingen ny konsoll å kontre Microsofts Project Scorpio med (foreløpig), men Sony hadde likevel flere helt nye spillannonseringer enn alle andre på E3 i år...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Sony hadde hyret inn et orkester for åpne E3-konferansen deres, og storslott komposisjon var treffende for første post på programmet. Selveste Kratos fra God of War-serien hadde nemlig æren av å åpne showet, i en trailer som bar vitne om et noe annerledes spill enn før. Tittelen er ganske enkelt God of War, og formatet er naturligvis Playstation 4. I det vakre gameplay-klippet kom det frem at Kratos har fått en sønn, og han måtte jobbe hardt for å holde tilbake det karakteristiske sinnet sitt i hektiske øyeblikk.

Les også:
Oppsummering: EA @ E3 2016
Oppsummering: Bethesda@ E3 2016
Oppsummering: Microsoft @ E3 2016
Oppsummering: Ubisoft @ E3 2016

HQ

Med begrensede mengder med PR-snakk (deilig) raste konferansen videre til vakker natur i etterdønningene av katastrofe. Vi tenkte først at dette måtte være The Last of Us 2, men det viste seg heller å være Sonys svar på The Walking Dead. Det flunkende nye spillet ingen hadde hørt om på forhånd bar navnet Days Gone, og annonseringstraileren var stemningsfull.

Dette er en annonse:
HQ

Deretter fulgte et knippe titler vi kjente til fra før, men som ikke desto mindre hører hjemme i gigant-kategorien. Vi snakker om The Last Guardian, Horizon: Zero Dawn og Detroid: Become Human. Det ble klargjort at The Last Guardian skal slippes den 25. oktober, mens Guerrilla Games gjorde opp for utsettelsen av Horizon: Zero Dawn med en nydelig gameplay-presentasjon. Deretter fulgte en fersk trailer for Detroid: Become Human, det neste spillet til Heavy Rain-studioet Quantic Dream, som slo fast at spillet vil ha et enda større fokus på valg og konsekvenser enn tidligere titler.

HQ
HQ
Dette er en annonse:
HQ

Ferden gikk videre til flere nyannonseringer, som Sony hadde flest av på E3 i år. Det var heller ikke en puslete serie som skulle i søkelyset først, da det neste spillet i Resident Evil-serien inntok storskjermen. Den fulle tittelen er Resident Evil 7: Biohazard, og ved siden av klassisk skrekk har Capcom satt sammen en egen Virtual Reality-modus til spillet, beregnet for Playstation VR. Slik vi har forstått det vil spillet være multiplattform, men demoen som allerede ligger ute er forbeholdt PS4-brukere med Playstation Plus. Slippdatoen er for øvrig satt til 24. januar, altså midt i den skumleste mørketiden her til lands.

HQ

Mens de var inne på virtual reality benyttet Sony anledningen til å slå fast at Playstation VR ankommer Nord-Amerika den 13. oktober, til en prislapp på 399 dollar (ca. 3300 kr.). 50 PSVR-spill skal være klare innen 2017 begynner, men kvaliteten ser ut til å være noe varierende. Grafikken til Farpoint imponerte eksempelvis stort, mens det er vanskelig å skulle mene noe om nyannonseringen Batman Arkham VR før vi får se noe annet enn en CGI-trailer. Når det gjelder norsk pris og dato for PSVR ser Playstation Norge ut til å operere med samme dato, mens prisen ligger på rundt 4800 kroner de fleste steder.

HQ

Call of Duty-serien er det derimot mange som har sterke meninger om, i med negativ og positiv forstand. Årets spill heter Call of Duty: Infinite Warfare, og som vi er inne på i den nye forhåndsomtalen vår, tar spillet større sjanser enn på lenge. Man kan være fristet til å kalle dem astronomiske.

HQ

Utover traileren ble også noen korte glimt av nyversjonen av Call of Duty 4: Modern Warfare vist frem, og det ble kunngjort at alle som forhåndsbestiller til PS4 får tilgang til Modern Warfare-kampanjen én måned før lanseringen.

Showet fortsatte og jubelen skulle snart stå i taket. Mens klassiske Crash Bandicoot-scner gikk i bakgrunnen tok nemlig Sean Layden fra Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios til scenen. Den store overraskelsen hans var at den originale Crash Bandicoot-trilogien nå skal slippes til PS4, og lanseringen blir i løpet av 2017. Crash dukker også opp som en bonusfigur i Skylanders Imaginators, og før den barnevennlige delen av showet var over fikk vi se litt mer fra Lego Star Wars: The Force Awakens. En demo av dette spillet ble for øvrig sluppet rett etter konferansen var over.

Crash Bandicoot Remastered Collection var imidlertid ikke kveldens siste overraskelse. Den siste tiden har det gått mye rykter om hva bransjeprofilen Hideo Kojima skal ta seg til nå som han ikke jobber med Konami lenger, og svaret var neste rett på menyen. Vi fikk ikke vite så fryktelig mange detaljer, nesten ingen egentlig, men tittelen på det neste spillet hans er i hvert fall Death Stranding. I annonseringstraileren møter vi en naken Norman Reedus (skuespilleren mest kjent for rollen som Daryl i The Walking Dead-TV-serien), samt et spedbarn og en masse død fisk. Vi skal ikke forsøke å tolke hvordan dette henger sammen, men interessant var traileren absolutt.

HQ

Over til det som ble konferansens nest siste punkt, ettersom Sony hadde besluttet å droppe visningen av den oppgraderte Playstation 4 Neo-konsollen. Det spekuleres i om årsaken til dette er langt bedre spesifikasjoner for Microsofts nye Xbox One-modell, kalt Project Scorpio, som ble annonsert bare noen timer tidligere. Uansett var det Insomniac Games som fikk æren av å avslutte ballet, med det som trolig er det mest ambisiøse Spiderman-spillet noensinne. Tittelen er ganske enkelt Spider-Man, og det var vanskelig å ikke la seg fenge av den vakre annonseringstraileren. Spider-Man bli eksklusive for Playstation 4.

HQ

Helt på tampen ble det altså ikke noen PS4 Neo-visning, men Shawn Layden hadde fortsatt et lite ess igjen i ermet. Før Sony takket for seg viste de nemlig en gameplay-presentasjon av zombiespillet Days Gone, som de annonserte for en times tid siden. Mens de udøde holdt seg borte fra annonseringstraileren, viste denne videoen at zombier i hopetall blir den største utfordringen man stilles overfor i spillet.

HQ


Loading next content