Norsk
Gamereactor
artikler

Gamereactors store spillkalender 2017

Nintendo og Microsoft slipper nye konsoller, etterlengtede spill i kjente spillserier, og helt nye spill fra noen av verdens beste utviklere. Vi har store forventninger for året.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Så var spillåret 2016 over. Vi ser tilbake på et spennende år med lanseringen av virtual reality, ekstremt populære mobilspill, muligheten til å få fingrene i spill vi har ventet på siden Playstation gikk ut av produksjon, spill fra små utviklerstudio som imponerte stort, og mye mer. Nå har dog tiden kommet for å se fremover. Som vanlig vet vi når en god del spill skal slippes allerede, så det er greit å bli minnet på hvorfor vi gleder oss til spillåret 2017 også.

Gamereactors store spillkalender 2017

Januar
Et av månedens høydepunkt er nok 13. januar for mange. Da skal nemlig Nintendo gi oss mer detaljert informasjon om Nintendo Switch. Vi forventer pris, lanseringsdato, hvilke spill som kommer, og mye mer. Uten tvil en meget spennende start på året.

Samme dag kommer det hjernetrimmende skytespillet Rise & Shine. Spillet vekket interessen vår tidlig med sitt sjarmerende, tegneserieaktige utseende. Samtidig begynner gameplayet å høres fascinerende ut, siden du må bruke ulike kuler og fysikk for å løse puzzles samtidig som du deltar i heseblesende skuddvekslinger.

Dette er en annonse:

18. januar skal vi endelig få se hvordan det går med Kat i Gravity Rush 2. Mange av dere har sikkert prøvd demoen i julen, og vet nå at det er lurt å holde et ekstra godt øye med den tyngdekraftmanipulerende kvinnen denne måneden.

Et par dager senere får vi tre ganske ulike spill. Da kan vi nemlig enten gyve løs på hundrevis av fiender i Fate/Extella: The Umbral Star, ta med oss Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King når vi er på tur med 3DS-en, eller bygge oss opp fra småbyer til enorme metropoler som borgermester i Urban Empire.

Deretter har vi en meget interessant uke. 24. januar får vi tre etterlengtede spill fra Japan med Resident Evil 7: Biohazard, Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue, og Yakuza 0. Har du lyst til å bli livredd, varme opp til nytt fra Kingdom Hearts III, eller lære hva som skjedde før det første Yakuza-spillet? Her sier vi "ja takk" til alle tre, men er ekstra spente på å se om Resident Evil går tilbake til gammel storhet igjen.

Dagen etter slippes det absurde Memoranda. En ung kvinne innser at hun begynner å glemme sitt eget navn, og ønsker å finne ut hva som skjer. Hun begynner derfor å utforske den vesle landsbyen hvor hun finner en elefant som ønsker å bli et menneske, en kjederøykende frosk, og en del mennesker med spesielle personligheter også. Alle holder de på å miste noe. Hva er det som skjer? Vi har null anelse, noe som alltid er spennende.

Dette er en annonse:

Om du heller har lyst på noe helt nytt kan du geeke ut med "point and click"-spillet The Wardrobe den 26. Her kontrollerer du et skjelett som nå må redde vennen som drepte deg ved et uhell fra onde skikkelser. Når utviklerne nevner inspirasjonskilder som Monkey Island, Day of the Tentacle, Sam & Max: Hit the Road og Tony Tough samtidig som de refererer til Johnny Bravo, Mario, Wally/Waldo, har de i alle fall fått vår oppmerksomhet.

Så er det gjensyn med flere japanske fenomener. 27. januar slippes nemlig Tales of Berseria og Digimon World: Next Order. Førstnevnte har blitt relativt godt mottatt i hjemlandet, og får skryt for både historien og kampsystemet. Som med Tales of Berseria vil også Digimon by på mye av det vi kjenner fra før. Denne gangen vil vi dog få med oss to Digimon på reisen, samtidig som både intelligensen og tempoet skal være forbedret.

To dager senere er det tid for en gjenforening med brødrene Lee i Double Dragon 4. Serien fyller 30 år, men dette nye spillet byr ikke på store forandringene, i positiv forstand. Her snakker vi om en enkel visuell stil med klassiske brawl-kamper.

På månedens siste dag vil PC-spillere endelig få oppleve hvorfor Disgaea 2 var så populært da det først kom, mens Playstation 4-spillere får utforske den høyteknologiske verdenen i det isometriske eventyrspillet Divide.

Gamereactors store spillkalender 2017

Februar
"Kjedeliiiiiiiig! La meg drepe hundrevis av fiender!" Greit det. Dynasty Warriors: Godseekers er det første spillet som slippes i februar. Det får dog ikke et stort forsprang. Bare to dager senere slippes nemlig Poochy & Yoshi's Woolly World. Hvis søte Nintendo-figurer av garn ikke er noe for deg, må du vente i seks dager. Da slippes endelig det etterlengtede Nioh. Da er tiden inne for å se om tilbakemeldingene de fikk fra demoene har gjort spillet til en så utfordrende og underholdende opplevelse som vi håper.

Nioh vil la oss kjempe mot noen fantasifulle skapninger i relativt hurtige kamper. Kanskje er tregere, mer realistiske nærkamper noe som passer deg bedre. Da har du nok markert 14. februar på kalenderen. Da vil Ubisofts For Honor la deg kjempe som både ridder, viking og samurai i storslåtte kamper hvor du bestemmer akkurat hvordan hver bevegelse med sverdet, øksen, katanaen skal være.

Valentinsdagen er virkelig fylt med spill, og ønsker du å se knuste hjerter kan også Sniper Elite 4 være et godt alternativ den dagen. Hvert skudd med skarpskytterriflen lar deg se akkurat hvor mye skade kulen gjør på målet sitt. Punktering av lunger, knuste "nøtter", brekking av bein er bare noe av det du vil få se i detaljerte røntgenkamera. Dette er ikke noe alle ektefeller/kjærester/dater liker, så da er et godt alternativ Ready at Dawn sitt sjarmerende Deformers. I det flerspillerfokuserte spillet kontrollerer man blærete balliknende skapninger som prøver å beseire de åtte skapningene på det andre laget ved å kræsje inn i dem, mose dem, og alt annet du kan komme på. Fredagen i samme uke får vi mulighet til å se hvilke Dragon Ball-figurer som ville blitt best om man kombinerte dem i Dragon Ball Fusions.

21. februar har så tiden kommet for å teste de taktiske egenskapene i Halo-universet igjen. Da slippes nemlig Halo Wars 2. Creative Assembly sier de har tatt til seg tilbakemeldingene om mangel på variasjon og utvikling fra originalen, og at dette nå skal være bedre. Vi likte det første spillet meget godt, så vi ville egentlig sagt oss fornøyd om de bare ga oss mer. Uansett takker vi ikke nei til slike forbedringer.

Tre dager senere kan Berserk-fansen gå berserk (unnskyld) i Omega Force sitt musou-spill basert på det populære universet i Berserk and the Band of the Hawk. Kjenner du ikke til serien? Null problem, for vi aner at du vet hva Lego er. Samme dag kan du nemlig bygge digital Lego i Lego Worlds.

Måneden avsluttes med inXile sitt Torment: Tides of Numenera. Studioet er kjent for sine fantastiske historier og gripende verdener, noe som nok er en av grunnene til at Kickstarter-kampanjen slo en rekke rekorder. Nå er tiden kommet for å se om pengene har blitt brukt godt.

Gamereactors store spillkalender 2017

Mars
Årets tredje måned byr på underholdning for enhver spiller. Det starter allerede på årets første dag. Da slippes nemlig et av undertegnedes mest etterlengtede spill, Horizon: Zero Dawn. Guerrilla har nå skapt et helt nytt univers, går "open world", introduserer heseblesende kamper i tredjepersons perspektiv mot robotdinosaurer, og mye mer. Det er godt det ikke er skuddår, for ventetiden har vært lang. Forhåpentligvis vil det ikke skuffe.

Mandagen etter er det tid for et gjensyn med Ghost Recon-enheten i Ghost Recon: Wildlands. Denne gangen står vi fritt til å fullføre oppdragene akkurat hvordan vi vil. Lek Rambo mens du flyr inn med helikopter eller lev opp til enhetens navn ved å aldri bli sett. Valget er ditt i det største kartet Ubisoft noen gang har lagd.

Samme dag kommer det jeg vet er et av årets høydepunkt for mange av dere, Nier: Automata. Platinum Games har levert variert kvalitet de siste årene, men dette virker å være et av kvalitetsspillene deres. Denne gangen ønsker de å tilføre mer spennende og variert gameplay til det fascinerende Nier-universet.

Fredagen etter er en dato Harvest Moon-fansen nok har satt av. Da slippes nemlig Yasuhiro Wada sitt Birthdays the Beginning. Trodde du mulighetene i Harvest Moon var interessante? Da kan du virkelig glede deg til dette. Her vil man kunne skape og forme sin egen verden i det Minecraft-liknende universet. Valgene du tar vil bestemme hvilke skapninger som skapes og som vil overleve.

14. mars kan Star Trek-fansen glede seg til å utforske universet med Star Trek: Bridge Crew VR. Tiden har kommet for å se om du faktisk kunne vært mannskap ombord på et av de ikoniske skipene.

Deretter går det hele ti dager til de neste spillene med en fastsatt lanseringsdato. Den 24. mars vil både Troll and I og Touhou Genso Wanderer slippes. Denne dagen vil vi altså enten kunne kose oss på eventyr med en ung gutt og trollvennen hans, eller teste ferdighetene våre i et meget utfordrende rollespill.

Vi vet alle at FIFA-spillene er populære her til lands, men det finnes også enkelte som liker en av amerikanernes favorittsport, baseball, bedre. MLB: The Show-serien er nærmest det eneste baseballspillet som slippes hvert år, men det stopper ikke Sony San Diego fra å levere kvalitet hver gang. MLB 17: The Show virker ikke å bli noe unntak.

Dette er også den siste måneden av det første kvartalet, og i den sammenheng er det også greit å nevne spillene som vi vet kommer i den perioden. Enkelte ting tyder blant annet på at redaksjonens mest etterlengtede spill, Mass Effect: Andromeda kommer i slutten av mars. Vi vil også få muligheten til å bli skremt livskiten ut av igjen når Outlast 2 kommer. Det Super Smash Bros.-inspirerte Brawlout skal etter planen også komme i løpet av årets tre første måneder, sammen med det svært pene The Hunter: Call of the Wild. Mange av dere gleder seg nok også til å endelig få fingrene i Valkyria Revolution, oppleve Jason Vorhees i Friday the 13th: The Game, eller slynge seg rundt i fargerike Snake Pass.

Så har vi selvsagt en, eller to avhengig av hvordan du ser det, ting kalt Nintendo Switch. Endelig er Nintendo klare for å slippe sin nye konsoll. Ryktene skal ha det til at vi blant annet får et nytt Mario-spill, samt nye utgaver av Splatoon, The Elder Scrolls V: Skyrim og andre spennende spill på lanseringsdagen. Vi får se hva Nintendo avslører neste uke, men vi gleder oss nærmest uansett til lanseringsdagen.

Gamereactors store spillkalender 2017

April
April er ingen spøk i spillverden, og særlig ikke i år. Allerede 4. april skal endelig Persona 5 komme hit til Norge. Vi trenger vel egentlig ikke å si mer, for spillet har fått nok dekning de siste månedene. Er du ikke allerede gira på spillet, vil du sannsynligvis aldri bli det heller.

Om du synes Sniper Elite 4 virker litt for tøysete, og ønsker en mer realistisk skarpskytteropplevelse bør du merke deg Sniper: Ghost Warrior 3 som også slippes 4. april. CI Games åpner nå opp verdenen slik at du virkelig får føle hvordan det er å være en skarpskytter på oppdrag.

Tre dager senere går vi i den motsatte enden av realismeskalaen. Da kommer en oppusset utgave av Bulletstorm til PC og de nye konsollene i form av Bulletstorm: Full Clip Edition.

Remastere er greie de, men spirituelle oppfølgere til noen av favorittspillene våre er som regel enda bedre. 11. april har tid kommet for å ha det moro med den Banjo Kazooie-inspirerte duoen i Yooka-Laylee. Figurene og deres personligheter virker å sitte som støpt, og det samme gjør presentasjonen. Nå gjenstår det bare å se om gameplayet kan underholde også.

Vi vil uansett få nok av tid til å bli kjent med Yooka og Laylee, for neste dato på listen er 28. april. Da er det tid for å denge løs i Dragon Quest Heroes II.

Gamereactors store spillkalender 2017

Ukjente datoer
Årstider er alltid noe utgivere liker å bruke når de ikke har en fastsatt dato for spillene sine. Denne våren vet vi blant annet at vi forhåpentligvis får nytt fra Ubisoft San Francisco og South Park: The Fractured but Whole. Samtidig har Gone Home-skapernes Tacoma har gjennomgått en god del forandringer siden annonseringen, og virker nå å være klar for utforskning. Om du føler nostalgien kommer over deg, er det også lurt å holde et øye med Sonic Mania, hvor du får både nytolkninger av klassiske brett og nye brett. Du kan jo alltids også bare denge løs på noen av favorittfigurene dine i Tekken 7. Ute etter noe som er litt utenom det vanlige? Da er kanskje utforsking av mareritt i Little Nightmares, eller oppleve sprø greier i What Remains of Edith Finch noe for deg. Arkane, skaperne av Dishonored-spillene, har også sagt at det meget lovende Prey skal slippes om kort tid. Kanskje suser GT Sport inn på Playstation 4 rundt denne tiden også. Her er det altså snakk om en vår som nok vil tilfredstille de fleste.

Men vi skal heller ikke glemme de utallige spillene vi ikke vet en dato på enda, eller som kommer etter våren. The Legend of Zelda: Breath of the Wild ryktes å komme i juni. Tequila Works sitt Rime blir endelig å finne på skjermen din i mai. Et helt nytt Sonic-spill skal komme til høsten, og det samme skal Red Dead Redemption 2. Sistnevnte vil nok slå godt fra seg, noe Injustice 2 og Marvel vs. Capcom: Infinite også vil gjøre før eller siden. Hvem vet. Kanskje vil Vampyr være en ny perle fra skaperne av Life is Strange. Noe mange har liten tro på blir en perle er Metal Gear Survive, men man vet aldri.

Når vil Microsoft la oss prøve oss i tøffe bosskamper i det iøyefallende Cuphead? Hva med Below? Er Crackdown 3 og Scalebound endelig klare for å vises igjen? Vil Sea of Thieves bringe Rare tilbake til gammel storhet? Hvordan blir Forza 7? Får vi mer Halo? Microsoft har en rekke godbiter på lur, samtidig som de nok kommer til å gjøre så godt de kan for å gjøre "2017 til Scorpios år".

Sony har også avslørt at det skal komme en rekke spennende spill til Playstation 4. Spørsmålet er bare når. Med spill som Uncharted: The Lost Legacy, God of War, Days Gone, Spiderman, Detroit: Become Human, Dreams, Hellblade: Senua's Sacrifice, Farpoint, Crash Bandicoot: Nsane Trilogy, Ace Combat 7, Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom og mange fler blir det spennende å se hvilke som kommer i år.

Det hele vil nok avsluttes med slaget mellom Star Wars Battlefront 2, Destiny 2, og Sledgehammers Call of Duty. Kanskje vil Ubisoft imponere oss med det nye Assassin's Creed-spillet også. Ja, vi sier det nesten hvert år, men dette blir et meget underholdende spillår. Vi har bare nevnt en brøkdel av spillene som faktisk kommer, og har sikkert ikke nevnt alle dine mest etterlengtede engang. For ikke å snakke om de uanonnserte spillene som ligger i horisonten. Dette skal bli moro, og vi gleder oss stort til å dele opplevelsene med dere.

Gamereactors store spillkalender 2017


Loading next content