Norsk
Gamereactor
artikler

Våre E3-spådommer: Xbox

En god dose Xbox Scorpio, Forza 7, Crackdown 3, og noen hemmeligheter ventes. Her er våre tanker om Microsofts E3-konferanse...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Noen av de mest populære konferansene på E3-messen er uten tvil konsollskaperne sine. I år er det ekstra store forventninger til Microsoft sin siden de skal avduke Xbox Scorpio. Med en ny konsoll kommer det gjerne også noen spennende spillannonseringer, så det er ikke rart vi gleder oss til klokken 23.00 på søndag. Da passer det jo godt å få lufte seg litt med å spå hva Microsoft kommer til å vise frem på konferansen.

Den meste åpenbare av dem alle er altså avdukingen av Xbox Scorpio. I oppladningen til konferansen har Microsoft brukt slagordet "Feel the Power", så det er ikke i tvil om hva hovedfokuset blir. Her ønsker de virkelig å ta opp kampen med Playstation igjen. Vi har allerede fått de fleste tekniske detaljene, så nå gjenstår det å vise hvordan spillene blir på konsollen, hva den koster, og når den kommer. Alt dette kommer til å offentliggjøres søndag kveld. Når det kommer til lanseringsdatoen har det gått rykter om alt fra august til november, men her i gården har vi størst tro på oktober eller november. For selv om Middle-earth: Shadow of War i utgangspunktet skulle lanseres i august, og Microsoft sa spillet ville utnytte Scorpio, tror vi dette bare hadde vært snakk om en oppdatering.

Det er flere grunner til dette. For det første er det sjelden at fabrikkene som står for produksjonen av konsollene og butikkene som har fått informasjon om når den kommer klarer å holde det hemmelig så nærme lansering. Samtidig liker Microsoft å satse på thanksgiving-/julesalget, så det gir mening å vente til slutten av året. Ryktene om prisen har også variert ganske kraftig. Xbox-sjefen har gang på gang sagt at dette blir en premium-konsoll som ikke nødvendigvis er for alle. Når han ordlegger seg slik kan det helt klart virke som om han ønsker å forberede oss på en pris som er høyere enn konkurrentene sine. Om vi samtidig tar komponentene maskinen inneholder med i betraktningen gir det mening at konsollen vil koste mellom 449 dollar og 599 dollar. Dette er et stort sprik, men dette skyldes at man aldri vet hvor mye Microsoft er villige til å tape eller tjene på konsollen i starten. Analysefolkene hos Microsoft er ikke dumme, og vet at kraften ikke har mye å si om konsollen koster mye mer enn Playstation 4 og Playstation 4, så vi har mest tro på at prisen blir 449 eller 499 dollar.

Våre E3-spådommer: Xbox
Dette er en annonse:

Deretter har vi selvsagt spillene. Flere utviklere har allerede sagt at de vil være på konferansen, så det er enkelte ting vi kan være sikre på. Undead Labs sa i april at de ville avsløre lanseringsdatoen til State of Decay 2 på E3-messen, og vi tror spillet er viktig nok for Microsoft til at det offentliggjøres på scenen. Hva den blir er nesten umulig å forutse. Vi tror nemlig dette er et spill som kan ferdigstilles til det tidspunktet Microsoft ønsker. Med dette i tankene kan det kanskje være at vi får prøve å overleve zombiene i september.

Vi tror nemlig at oktober er satt av til et spill som ikke er offentliggjort enda, men som alle vet kommer. Da snakker vi selvsagt om Forza Motorsport 7. De aller fleste Forza-spillene har kommet i september eller oktober, og vi tror Microsoft ønsker å slippe det som nok blir et slags flaggskip for Scorpio så nærme lanseringen av konsollen som mulig. Serien er kjent for å vise hva Xbox-konsollene kan få til av grafikk, og dette blir intet unntak. Et av klippene Eurogamer fikk se da Microsoft viste dem Scorpio var nemlig en Forza-demonstrasjon i 4K og 60 bilder i sekundet. En tilfeldighet? Ikke tale om!

Husker du Crackdown 3? Med tanke på hvor lite vi har hørt fra det er det ikke rart om du ikke gjør det. Sist vi hørte noe nevneverdig fra spillet var på Gamescom-messen i 2015. Den gangen var fokuset at Reagent Games ville benytte cloud-teknologien til å skape ødeleggelser vi aldri har sett maken til i spill før. En meget interessant lovnad, men det har altså vært meget stille siden den gang. Vi har hørt at enkelte aspekter av spillet må designes om etter at Scorpio-planene ble klare, og at dette var en av grunnene til utsettelsen. Nå kan det dog virke som om spillet er klart for å lanseres. I mars kunne nemlig Dave Johnson, "art director" hos Microsoft Studios, avsløre at spillet ville komme "høsten 2017 eller tidligere". Da må jo nesten lanseringsdatoen offentliggjøres på søndag. Dette støttes også opp av at spillets Twitterkonto bestemte seg for å svare følgende da en person spurte dem om lanseringsdatoen for noen dager siden:

"Are you asking for an announcement of an announcement?! You'll just have to watch the presser and see;)"

Dette er en annonse:

Nærmere en bekreftelse kan man vel egentlig ikke komme. Her regner vi samtidig med å få en se en gameplaysekvens hvor de viser akkurat hvor imponerende grafikk spillet vil ha, og hva de lærte av forgjengerne.

Våre E3-spådommer: Xbox

Med så mange oppfølgere er det greit å få annonseringer fra helt nye spill også. Rare har gitt oss en god del videoer og demoer av Sea of Thieves siden spillet ble annonsert, men nå er det tid for å få fingrene i det ferdige produktet. Spillet har kommet et godt stykke på vei siden det ble vist frem i fjor, og vi tror britene er klare for å slippe det ut til massene om noen måneder. Samtidig ønsker de nok å snakke om hva som skiller det sjarmerende spillet fra lignende spill. Dette er et spill som vi tror vil knuses av storspillene på høsten, så vi regner med å se det komme i august, om det ikke utsettes helt til nyåret. Samme hva tror vi uansett de kommer til å annonsere at spillet blir en del av Game Preview-programmet om kort tid. Slik får de litt ekstra oppmerksomhet før lansering.

Når vi uansett snakker om sjarmerende spill må vi også snakke om "småspillene". Da tenker vi mest på Cuphead og Below. Begge spillene ble utsatt i fjor, og ett av dem er av det vi hører like rundt hjørnet. Studio MDHR bekrefter sier nemlig fortsatt at Cuphead vil slippes "i midten av 2017". Vel, det er tolv måneder i året, og vi har kommet til måned nummer seks. Denne lanseringen er nok derfor nærmere enn mange har trodd. Capy, utviklerne av Below, jobber fortsatt med OK K.O.! Let's Be Heroes-spillet, så de velger bare å si at neste gang vi hører fra spillet vil det være annonseringen av lanseringsdatoen. Sjansen er nok derfor stor for at den siste finpussen av spillet vil ta en stund til.

Våre E3-spådommer: Xbox

Nå har tiden kommet for å sakte men sikkert gå nærmere ren spekulasjon, så vi fortsetter med ting vi tror det er en viss sjanse for skjer. Da er det greit å fortsette med noe som er hintet til. Halo-utviklerne 343 Industries har allerede sagt at Halo 6 ikke vil vises frem på messen, men i samme uttalelse sa de at noe annet Halo-relatert vil vises frem. Her ser vi to muligheter. Den første er en utvidelse til Halo Wars 2. Spillet har ikke solgt så bra som Microsoft hadde håpet, og de ønsker nok å gi det et ekstra puff for å se om interessen kan vekkes til live. Den andre muligheten er at The Master Chief Collection kommer til PC. Samarbeidet mellom Microsoft sin PC- og Xbox-avdelingen har virkelig blitt styrket de siste årene, og Halo-serien har allerede fått prøve seg litt på PC. Vi tror nå tiden har kommet for å vise at Halo-serien blir å finne på PC fremover.

Etter at Phil Spencer sa at vi ikke ville få et nytt Halo eller Gears of War i år var det mange som spurte hvilke spill de ville fylle året med da. Utenom Sea of Thieves, Crackdown 3, og noen andre spesifikke spill nevnte han også at de nå har startet et nytt program for å få et enda bedre forhold til indieutviklere. Slik skal de allerede ha fått meget god respons fra flere hold, og vi regner derfor med å se noen av disse på konferansen. Spørsmålet er bare hvilke som vises. Helt ukjent spill, eller er det flere early access-spill fra PC som kommer over til Xbox One?

Våre E3-spådommer: Xbox

Et spill som var indie i starten, men som nå har blitt gigantisk er Minecraft. Microsoft brukte en god del penger da de kjøpte Mojang og Minecraft, men det siste vi så fra noe nevneverdig nytt var spillet i Hololens. Vi tviler sterkt på at de brukte såpass mange millioner på en demo. Studioet har et eller annet på lager, og spørsmålet er hva. Vi tror dette kan være en av de store overraskelsene Microsoft har på lur. Minecraft 2? Minecraft VR? Eller hva?

At Microsoft har en god del avtaler med spillutviklere er ingen hemmelighet, og mange av disse vil nok i høst handle om å se bedre ut på Scorpio. Foreløpig vet vi om ganske få spill som vi vet vil være laget for Scorpio, men er sikre på at listen vokser på søndag. Middle-earth: Shadow of War er allerede kjent. Hva med andre? Sony har allerede avtaler med Call of Duty: WWII, Destiny 2, Far Cry 5, og fler. Da forundrer det oss ikke om Microsoft har kontaktet skaperne av studioene sine andre spill. Rykter om avtaler med Assassin's Creed: Origins, Bethesda sine hemmeligheter, EA sin overraskelse, og fler har begynt å svirre. Med Microsoft sin store lommebok forventer vi derfor at de betaler noen av disse for å gjøre en ekstra innsats på Xbox-konsollene.

Så avslutter vi med Microsoft sin innrømmelse om at de ikke har levert så mange nye IP-er gjennom årene. Vi vet til en viss grad hva studioene de eier driver med, men gikta vår indikerer at de har et eller annet på lur. De har allerede et førstepersons skytespill i Halo, bilspill i Forza, og tredjepersons skyting i Gears of War. Har tid nå kommet for å avduke noe helt nytt som kan bli like populært? Man kan jo drømme.

Er dette en av konferansene du gleder deg mest til? Hva håper du eventuelt å se?

Våre E3-spådommer: Xbox


Loading next content