Norsk

#F1R57 Seks spill( serier) som slo forventningene mine.

Skrevet av Xtord den 24 april 2017 klokken 14:37

Det har vært mange spill som ikke har levert opp til mine forventninger eller det jeg håpet på og spesielt siden 2011 ... Nå blir jo de aller fleste spilla hypet for mye og man forventer seg kanskje får mye, men i det siste året så har jeg blitt mye bedre på å ignorer hype og forventninger og forventer gjerne bare at spillet er bra men, ikke nødvendigvis kjempe bra.

Så jeg er usikker om dette teller siden jeg ikke bare velger et spill som knute alle forventninger men, heller flere. Her er dog noen spill som har levd opp til mine forventninger av forskjellige grunner.

1) Persona 3 og 4

Vi tar i hovedsak Persona 4, men jeg kan også si at forventningene om at Persona 5 skulle være like bra som Persona 3 inntreffer og det ser også ut som at jeg kommer til foretrekke det over Persona 4 til og med.

Men, la oss starte med Persona 4 Golden. Jeg nevnte dette under min blogg om persona 3 og 4, men i 2014 så var jeg på jakt etter ett godt rpg (forhåpentlig vis turn based) på ps3, spilte ingen rolle om det var ps1 eller ps2 spill osv. Det havnet på Persona 3 fes. Senere det året bestemt jeg meg for å kjøpe en ps vita, med Persona 4 golden som største argument. Så det å bruke omtrent 2000 kr på en konsoll og et spill, var mye, men jeg gjorde det, var andre årsaker også, men p4g var høyest, det levde opp til forventningene, og jeg skal heller ikke se bort ifra at jeg kommer til å fullføre det minst engang til, eneste jrpg hvis vi ekskluderer fire emblem som jeg har kanskje runnet tre ganger før er final fantasy iv. Men, uansett forventningene var høye siden en liten majoritet av folk om ikke en stor, syns p4g var et av verdens best jrpg om ikke spill og det beste i serien ... nå er det jo så populært at det faktisk har blitt populært å hate det, noe alla final fantasy vii.

2) Metal gear solid 3 og 4

Min første metal gear solid spill var 4 og når jeg endelig fikk tak i det så hadde jeg store forventinger, jeg hadde tross alt sett masse videoer av mgs 1-3 på youtube i barneskolen. Foreldrene var litt sta på den tiden at jeg ikke skulle ha 18 års grense spill hvis jeg ikke hadde flere i serien, det vi bare cod omtrent, men jeg var heldig og fant mgs 4 på 15 års grense og ble veldig glad i den verdenen, de karakteren og musikken osv. Jeg runnet det omtrent 4 ganger rett etter hverandre. Jeg var til og med såpass glad at jeg kjøpt mgs 2 og 3 på ps2 siden jeg hadde 80gb ps3 .... det funket dårlig for det viste seg senere at jeg hadde feil 80gb. Så når hd versjonen kom ut, så levde ikke helt 2 ern opp til forventningene, men 3 ern gjorde det og ble fort et av mine absolutt favoritt spill, et helt fantastisk spill.

3)Witcher 3

Da var det Witcher 3. Et spill jeg fulgte mye på. Var litt varsom med å se på for mye av trailerene , men så en del av de og da launch traileren kom ut, da begynte forventningene mine å bli store. Heldigvis levde dette spillet opp til det. Jeg var spendt på om jeg vil like dette siden jeg ikke runnet 1 og 2, hadde lest litt om de viktigste hendelsen så følte at dette var jeg klar for. Jeg fikk et spill som var veldig emosjonelt, følelse ladet, oppdrag med konsekvenser og en bunnsolid historie for være et open world spill og en del fantastiske karakterer blant annet. Og etter expansion pakkene har det bare blitt bedre. Fantastisk spill. Så jeg kan enkelt si at etter launch traileren og alle anmelderne det fikk knuste alle forventningene jeg hadde. Har nå brukt over 250 timer i spillet og en tredje gjennomgang er veldig sannsynlig samt et trofe unna platinum

4) Undertale
2015 holdt gamefaq en best game ever konkurranse, strengt tatt enkelig hvilke spill er mest populært, men vinneren der var undertale. Jeg hadde hørt om undertale før, men var veldig usikker på hvor bra det var. Det vant konkurransen, jeg tenkte at ut av prinsipp så skal jeg ikke kjøpe det, det var jo mye styr at det var får nytt, i tillegg til at reddit og alt det der bidro til at det vant. Men, siden jeg tross alt anser meg selv som en som er veldig glad i spill så bestemte jeg meg for at ok det skal jeg prøve.

Prøvde spillet og de første 15 min tenkte jeg bare, hmm ok ... så baserte vi etter 15min og jeg ble veldig glad i spillet. Et spill med fantastisk musikk, karakterer og et solid plot også en av få anmelder jeg faktisk er enig med en viss anmelder faktisk kanskje er en 10.

5) Fire emblem 7 og 13

Er også vært å nevne fire emblem 7 og 13. Fire emblem 7 var mitt andre fire emblem spill. Tror jeg har runnet det 7 ganger inkl Hektor hard mode som er noe av det vanskeligste jeg noe sinne har fullført, måtte starte hele kampanjen på nytt for jeg mistet for mange karakterer blant annet. Usikker hvor mange timer jeg har spilt, men det at jeg har 160 timer på en walktrough på awakening og ikke ferdig engang tyder på at jeg har langt mer enn 300 timer på fire emblem 7. Eneste spillet jeg så to walktrough av på youtube av forskjellige folk, kanskje også det eneste spill jeg faktisk har sett en full walktrough av, så når jeg endelig fant det i Torremolinos så var det bare å kjøpe det med en eneste gang.

Fire emblem awakening var også den største grunnen til jeg kjøpte 3ds og det at det kanskje blir ansett som det beste i serien er jeg faktisk kanskje enig i, ja det er ikke et feil fritt spill, men det er et av min favoritt spill allikevel haha.

6) Splinter cell double agent ps3

Det siste spillet jeg har tenkte å nevne denne gangen er Splinter cell double agent. Å bare så det er sagt er jeg faktisk glad i begge versjonene av det. Jeg husker jeg så mye videoer på youtube da av ps3 versjonen tror jeg ... kan ha vært xbox 360 å ... men jeg visste ikke at det var to versjoner, jeg runnet gamecube versjonen, og om jeg ikke tar helt feil så hadde jeg alt før jeg kjøpt det sett ps3 versjonen uansett , etter å sett mye gameplay og endelig fått hånd om ps3 versjonen, vel og merke samme som metal gear solid 4 jeg måtte kjøpe det i Sverige for der var det 15 års grense , men ja det var morsomt, banene som jeg så var morsomme å spille gjennom og forventningen fra gameplay trailerne var bra. Litt det samme som mgs 4 så er det ikke sikker jeg er like glad i dette spillet nå.

Honorable mention som jeg kanskje kan skrive om eventuelt en senere anledning , bloodborne, final fantasy ix og x (hd) , deus ex 2000 ( ikke human revolution ) , og planescape torment og uncharted 4.

Takk for meg Tord.

HQ