Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Turtle Beach Grip Arena

En verdig utfordrer til Razers ledende spilltilbehør, eller holder det ikke mål? Vi har testet Turtle Beach Grip Arena...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Turtle Beach er ikke akkurat selskapet jeg forbinder med gaming-mus. De har alltid levert headsett, men nå seiler de opp med flaggskipmusen Grip Arena som er rettet spesielt mot MMO. Jeg har fått teste den, og jeg har latt meg imponere av utformingen og funksjonaliteten. På den annen side har jeg også irritert meg over det samme tingene.

HQ

Vi kan begynne med prisen. I Norge må du ut med omtrent 800 kroner, noe som plasserer den i mellomklassen. Min mening er umiddelbart at man får det man betaler for med Grip Arena. Den har alt en gaming-mus skal ha - ergonomisk form, god kvalitet, programmerbare knapper, programvare (som er enkel å bruke) og kule lyseffekter. Hva mer kan man ønske seg?

Turtle Beach Grip Arena
Den ser generelt sett bra ut.

Det viktigste med tastatur og mus er ergonomien. Så lenge den ikke ligger godt i hånden har det ikke noe å si hvor kul den er eller hvilke tekniske spesifikasjoner utvikleren har disket opp med. Heldigvis er ikke dette et problem med Grip Arena. Den er passe stor, og den ligger godt i hånden. Knappene er store nok, hjulet er solid med et grep jeg elsker (tenk mønster i et bildekk). Tommelen hviler på radene av programmerbare knapper mens ringfingeren og lillefingeren ligger på en liten «hylle» på siden av musen. Avhengig av størrelsen på hånden din vil denne løsningen fungere enten glimrende, eller den kan være litt irriterende.

Ettersom musen ikke har noe som hindrer tuppen av ringfingeren fra å treffe matten, kan det altså være litt kjedelig med store hender. Her savner jeg en liten plate (som MadCatz' R.A.T.-serie) eller en høyere klaring til underlaget. Jeg kommer heller ikke utenom å nevne de tolv knappene på venstre side av musen. Tolv er så visst mange, men for min del var den nederste raden vanskelig å nå, noe som nærmest utelukker bruken av fire knapper.

Dette er en annonse:
Turtle Beach Grip Arena
Her sitter de programmerbare knappene godt plassert.

For å programmere disse knappene trenger du programvare som du enkelt laster ned fra produsentens hjemmeside, og deretter er resten like enkelt. Det finnes fire forhåndsinnstilte profiler for deg som vil spare tid, men det er også mulig å skreddersy helt etter eget ønske. Brukergrensesnittet forklarer godt hvilke innstillinger du pusler med for hvilken knapp. Herfra er det opp til deg å bestemme hvilke handlinger du vil at musen skal foreta når du trykker på en bestemt knapp.

Turtle Beach Grip Arena
Programvaren er enkel å forstå.

Ytelsesmessig er det ikke mye å utsette, men det er én funksjon jeg savner. Dette er muligheten til enkelt å justere hastigheten til musepekeren, slik at man kunne ha stilt ned sensitiviteten en smule i spillsituasjoner hvor nøyaktighet teller. Savner en knapp for dette, men det er mulig å legge til for deg som kan makrokonsktruksjon. Grip Arena har nemlig støtte nettopp makrohåndtering. Når det gjelder pekerhastigheten presterer musen opptil 8200 DPI, noe som burde tilfredsstille de fleste som spiller spill der dette er viktig.

Dette er en annonse:

Programvaren lar deg også justere det som skiller en gaming-mus fra den vanlige 90-tallsvarianten, nemlig lysene. De tolv knappene på siden er nummererte og er opplyst i rødt. Det samme gjelder sidene på hjulet og Turtle Beach-logoen i bakkant. Det er mulig å velge tre ulike innstillinger for lysene og disse er «Breathing» (lyset pulserer), «Steady» (lyset er alltid på) eller «Battle» (som betyr at det lyser hver gang du trykker på en knapp).

Det er naturligvis mulig å skru av lyset også. Det er kun snakk om en kosmetisk funksjon, og kanskje du ikke liker at alt annet på riggen din er blått mens du er tvunget til å ha rødt lys på din nye Grip Arena. Jeg er ikke nevneverdig opptatt av om fargene matcher, men det hadde vært fint med litt valgfrihet.

Turtle Beach Grip Arena
God å holde i, men vi skulle gjerne sett en modell for venstrehendte også.

Selv om musen for øyeblikket kun finnes til høyrehendte, så skal det sies at du her får en veldig bra mus i forhold til hva du betaler. Den har noen feil og mangler, men dette er absolutt en anbefaling for deg som er på utkikk etter skikkelig maskinvare til en overkommelig pris.

Turtle Beach Grip ArenaTurtle Beach Grip ArenaTurtle Beach Grip Arena
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Ergonomisk, programvare som er enkel å bruke, mange programmerbare knapper, pen.
-
Kun høyrehendt modell, ingen mulighet for å senke pekerhastigheten midlertidig.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Turtle Beach Grip Arena

Test: Turtle Beach Grip Arena

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Andreas Blom

En verdig utfordrer til Razers ledende spilltilbehør, eller holder det ikke mål? Vi har testet Turtle Beach Grip Arena...



Loading next content