Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Samsung Gear S2

Å holde styr på tiden er ikke lenger den eneste oppgaven til et armbåndsur. Vi tok en nærmere titt på Gear S2, som er Samsungs nyeste soldat i smartklokkekrigen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Den kom i en lekker sylinderformet eske, Samsung Gear S2-smartklokka. Personlig har jeg aldri sett behovet for en klokke av denne typen, og derfor var oppdraget om å anmelde den interessant. Kunne jeg bli omvendt? Jeg satt av et par måneder for å se hvordan et hypermoderne armbåndsur preger hverdagen.

HQ

La meg først understreke skepsisen min. Å alltid ha meldinger og innlegg fra sosiale medier tikkende inn på håndleddet hørtes mer slitsomt ut enn praktisk i mine ører, og takket være all teknologien som skal presses inn i klokkene syntes jeg designet på dem blir litt klumpete og stort. Dette inntrykket ble heller ikke bedret av gå gå med en Samsung Gears S2 et par måneder, da jeg stadig vekk var borti ting eller satt fast håndleddet på vei ned i lommene. Det er bare snakk om millimeter sammenlignet med mitt gamle armbåndsur, men det er likevel nok til å utgjøre en forskjell.

Samsung Gear S2

I pakken fulgte det med to armbånd å feste klokken til. Valget stod mellom S og L. Typisk nok hadde en mellomting, altså en M, vært å foretrekke for mine gjennomsnittlige, mellomstore håndledd. Jeg startet med S-båndet festet i det ytterste hullet, før jeg gikk over til L-båndet festet i det innerste hullet. Ingen av variantene var optimale, på tross av at håndleddene mine er nokså normale, og i tillegg har båndene en utpreget plastfølelse. Med tanke på hvor dyre disse klokkene er hadde jeg forventet noe som ikke føltes like billig, eller i det minste muligheten til å erstatte de medfølgende båndene med normale armbånd for klokker. Det er ikke mulig ettersom Samsung har utviklet sin egen festeløsning.

Når det er sagt er jeg imponert over byggkvaliteten til Selve Gear S2-uret, samt måten man navigerer menyene på. Responsen er rask og smidig, og stiv og tydelig nok til å fungere selv hvis jeg er ute og jogger og har svette labber.

Dette er en annonse:
Samsung Gear S2

Akkurat jogging ser for øvrig ut til å ha vært et fokusområde for teamet som designet Gear S2. Den er full av funksjoner relatert til helse, og måler både puls, skritt, distanser og mer til. På dette området er klokken er fint verktøy, men til annen bruk er den langt fra like hendig. Den krever mer eller mindre at du alltid har en smarttelefon i nærheten, da brorparten av funksjonene er knyttet til telefonen.

Hvis telefonen er for langt borte mottar du ingen tekstmeldinger eller anrop, og du mister internettforbindelsen. Dermed forsvinner også oppkoblingen til sosiale medier og liknende. Når jeg skal ut å jogge og vil høre på musikk eller en podcast, må innholdet dessuten lastes ned som filer før jeg kan lytte. I disse dager er dette unormalt mye ekstraarbeid, og jeg plukket derfor frem to gamle mp3-spillere for å se hva som fungerte mest smidig. Det viste seg at det gikk fortere å fylle disse spillerne med ønsket lyd enn klokka, og de hadde også bedre tilkoblingsmuligheter.

Samsung Gear S2
Dette er en annonse:

I tillegg finnes det et annet stort problem med Gear S2. Samsung bruker nemlig ikke det vanlige Android-baserte operativsystemet for smartklokker (Android Wear), men et eget system kalt Tizen. Dette systemet har sine egne apper, og utvalget er begredelig. Å lese nyheter fra CNN kan jeg bare glemme, og det finnes heller ingen Spotify-app. I stedet må jeg bruke ukjente apper som sjelden fungerer like bra.

Ettersom systemene er separate er det også mer kronglete å koble mobilen til klokken enn man skulle tro. Jeg har en Nexus 6-telefon (men jeg har også testet Gear S2 med en Samsung Galaxy S7), og er vant til at slike ting går nærmest av seg selv. Her må alt heller heller gjøres manuelt, og det er vanskelig å skjønne hvorfor Samsung har insistert på å bruke Tizen fremfor Android Wear.

Samsung Gear S2

Batteritiden til Gear S2 er på sin side overraskende god. De fleste smartklokker krever daglig lading, og gjerne enda oftere hvis man bruker dem flittig. Gear S2 klarer derimot to til tre dager med vanlig bruk før den er tappet for strøm, og du skal bruke den veldig intensivt for å gå tom på bare én dag. I tillegg får den plusspoeng for hvor smidig den er å lade den opp. Med den medfølgende dokkingstasjonen er nemlig Gear S2 fulladet på bare én time.

At Gear S2 slår konkurrentene på batteritiden er naturligvis et stort pluss, men skal man holde den nede er man avhengig av å bruke batterisparingsfunksjonen som slår av skjermen når den ikke er i bruk. En sensor skrur den på igjen når du skal sjekke klokkeslettet, noe som selvsagt er en nødvendighet for et armbåndsur. Samtidig er sensoren i overkant sensitiv og derfor skrur skjermen seg av og til på uten at du ønsker det. Dette kan være et problem hvis du for eksempel sitter i en mørk kinosal.

Til synende og sist er jeg nokså likegyldig til Samsung Gear S2. Det finnes helt klart verre smartklokker, men konseptet er ikke helt på plass ennå. Den er for klumpete, og selv om maskinvaren er sterk nok ødelegges mye av opplevelsen av Samsungs egne, dårlige programløsninger. Det er en klokke, og den er smart, men den er langt fra den smarteste på markedet. Foreløpig er ikke fordelene gode nok til å veie opp for begrensningene.

05 Gamereactor Norge
5 / 10
+
Bra batteritid. Rask maskinvare. Tydelig display. God byggkvalitet på selve klokka. Fine helsefunksjoner.
-
Dårlig passform og kvalitet på armbåndet. Veldig avhengig av nærhet til telefonen din. Samsungs eget operativsystem og apper holder ikke mål. Høy pris.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Samsung Gear S2

Samsung Gear S2

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Jonas Mäki

Å holde styr på tiden er ikke lenger den eneste oppgaven til et armbåndsur. Vi tok en nærmere titt på Gear S2, som er Samsungs nyeste soldat i smartklokkekrigen...



Loading next content