Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Hjemmekino: Magnat Cinema Ultra

Gjennom tre måneder har vi forelsket oss i det beste hjemmekino-systemet vi noen gang har vært borti. Dette oppsettet tar både spill og film til helt nye høyder!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Når vi snakker om testperioder som vi aldri kommer til å glemme i Gamereactor, sniker Cinema Ultra-settet til Magnat seg inn helt øverst på lista. Dette er høyttaleranlegget for de som ikke skyr noen midler for å få den beste opplevelsen av hjemmekino. Prisen er skyhøy, men det er kvaliteten også.

HQ

Vi mottok et 7.2.2-system av Magnat Cinema Ultra THX Ultra 2 den 21. desember 2015, og siden har oppsettet blitt brukt fem dager i uken i over tre måneder. Vi har kjørt det fullstendig makeløse systemet i omlag 200 timer, og det hersker ingen som helst tvil om at Magnat har overgått våre villeste forventninger.

Magnat Cinema UltraMagnat Cinema Ultra

Da systemet ble lansert i desember var det verdens første THX Ultra 2-sertifiserte høyttalersystem for hjemmebruk. Magnat jobber mest med bilstereoer og budsjetthøyttalere, men de var likevel så selvsikre på denne luksuspakken at de tok kontakt med oss for å høre om vi ville teste den ut. Vi lot oss ikke spørre to ganger.

Gjennom årene har mine største hjemmekinohelter alltid vært folkene hos amerikanske Klipsch. I åtte år har produktene deres vært med i et slags kompromiss i oppsettet vårt, der hifi-fronter og spesifikke dipol-surroundhøyttalere, samt en liggende senterkanal har utgjort kjernen. Jeg skriver kompromiss ettersom alle seriøse hjemmekinoentusiaster vet at det beste resultatet kommer når hovedhøyttalerne (fronter, senter og bak) er av samme merke og modell.

Dette er en annonse:
Magnat Cinema UltraMagnat Cinema Ultra

I februar i fjor var vi dog ute etter å endre oppsettet vårt. Vi skaffet oss et sett med nye Klipsch Reference Premiere-høyttalere og nøt den høye oppløsningen/detaljrikdommen og varmen. Det var en leken lydopplevelse, men vi savnet likevel litt kontroll og fremfor alt klarhet og spillglede på lavere volum. Vi begynte derfor å se på dedikerte kinohøyttalere, uten kompromisser.

Vi sjekket ut MK 150 THX og S950 fra M&K, tok en nærmere titt på Monitor Audio Apex-systemet og testet XTZ Cinema under et besøk i Østersund. Vi var også innom Jamo D500, men det var ingen av disse systemene som virkelig falt i smak. Så oppdaget vi Cinema Ultra-løsningen til Magnat.

Magnat Cinema Ultra
Dette er en annonse:

I en samtale med Magnat ble vi informert om at foretakets patenterte, varme, runde og spillglade lydkarakter i aller høyeste grad var representert i Magnat Cinema Ultra THX Ultra 2 , og vi valgte å teste det mindre Dolby Atmos-oppsettet med totalt elleve høyttalere. Fem av høyttalerne har modellbetegnelsen LCR-100-THX og utgjør hjertet i systemet. De er 52 centimeter høye stereohøyttalere med to stykk 6,5 tommers elementer og én 1,65 tommers diskant. De har en frekvensrespons på 80-27 000 Hz og veier omtrent 18 kilo per stykk. Tre av dem sitter bak vårt 140 tommer store Screen Research-lerret (front, center, front), mens to er plassert som de primære bakkanalene (i et 5.1-setup) på sideveggene bak den bakre stolraden i testrommet.

LCR-100-THX spiller varmt, krystallklart og kontrollert. De fordeler lyden særdeles godt ut i rommet og tilbyr en utrolig dynamikk som passer utmerket for spill og film. På bakveggen, ca. én meter bak den bakre stolrader sitter to stykk RD-200-THX, som fungerer som dipoler med maksimal spredning av den sjette og sjuende kanalen (ekstra surround) i et 7.1-setup. Disse benyttes ikke veldig mye når det gjelder spill, men desto mer når nye filmer på blu-ray skal vurderes. RD-200-THX har perfekt spredning for den typen rom vi benytter oss av, og de spiller overraskende dypt. Også disse inneholder de samme 6,5 tommers elementene som LCR-100-THX i front.

Magnat Cinema Ultra

Vi har to stykk baser i oppsettet vårt, og begge er av modellen 300-THX med 12 tommers element og digitale steg inkludert. Dette er to skikkelig tungvektere på 33 kilo per stykk og 50x50x50cm i dimensjoner. Frekvensresponsen ligger på 18-200 Hz og mengden bass disse to kubene produserer er intet mindre enn lamslående. Lyden har en kontroll og fremfor alt en dybde som vi aldri har hørt maken til. De nærmeste konkurrentene må bli SUB3X12 fra svenske XTZ, samt M&K-bassen SV12, men begge må se seg slått her. 300-THX-settet leveres dessuten med Atmos-kanalene AEH 400-ATM (to stykk) som vi har montert i taket i ca. 2,5 m høyde. De er plassert ca. en halvmeter foran den første seteraden.

De sier seg selv at Magnat Cinema Ultra THX Ultra 2 er et system designet for de mest seriøse hjemmekinonerdene, altså folkene som vil strekke opplevelsen langt forbi det andre anser som rimelighetens grenser. Dette gjenspeiler seg i prisen, og i dag koster 5.1-oppsettet hele 45 000 kroner. Skal du ha 7.1-lyd må du dessuten ut med enda flere lapper, og 7.2.2 (Atmos)-riggen vi har hatt gleden av å teste er verdisatt til ufattelige 80 000 kroner. Til systemet kreves det naturligvis ordentlige sluttsteg (eller en integrert forsterker), gode kabler (vi bruker Oehlbach og Audioquest) samt muligheten til å plassere høyttalerne rett. Romkorrigering er dessuten å anbefale hvis du virkelig skal nyte alt disse fantastiske høyttalerne har å tilby.

Magnat Cinema Ultra

Selve designet til Magnat Cinema Ultra THX Ultra 2 er deilig stilrent og lekkert, med grafittgrå bokser i 30 millimeter tykk MDF, samt polstrede elementbeskyttelser med THX Ultra 2-logoen på forsiden. Samtlige av høyttalerne er lette å plassere og har utrolig god byggkvalitet. At dette er premium-produkter merker man straks man løfter dem ut av pappeskene.

Magnat Cinema Ultra THX Ultra 2 er ifølge oss det beste kinosystemet man kan få tak i uten å gå over 50 000 kroner. Det er et utrolig kapabelt oppsett som leverer kraftfull, varm og dynamisk lyd over hele registeret. Sammen med stegene våre fra Onkyo har testrommet vårt i dag mulighet til å levere detaljert lyd på relativt lavt volum, såvel som bombastisk, eksplosiv lyd på oppimot 100dB. Filmer som Mad Max: Fury Road, og spil som Star Wars Battlefront, fikk nytt liv med det nye oppsettet, det skal være sikkert og visst.

Magnat Cinema Ultra
10 Gamereactor Norge
10 / 10
+
Fantastisk byggkvalitet, lekkert design, herlig kontroll, fenomenal dynamikk, nydelig detaljrikdom og smidige proporsjoner.
-
Finishen får litt lett riper. Prisen er høy.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Hjemmekino: Magnat Cinema Ultra

Hjemmekino: Magnat Cinema Ultra

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Petter Hegevall

Gjennom tre måneder har vi forelsket oss i det beste hjemmekino-systemet vi noen gang har vært borti. Dette oppsettet tar både spill og film til helt nye høyder!



Loading next content