Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Razer Wildcat

Det er en påkostet håndkontroller som passer ypperlig til skytespill, men klarer Razer Wildcat å konkurrere mot Microsofts egen Elite-kontroller?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Jeg har virkelig forelsket meg i Xbox One Elite-håndkontrolleren siden lanseringen, og jeg bruker den til rekke titler der jeg har tilpasset innstillinger og knapper til spillet. Den er utrolig god i bruk, og derfor lå listen veldig høyt da jeg plukket opp Razers konkurrent til Elite, nemlig Wildcat-håndkontrolleren deres.

HQ

Razer har laget masse forskjellig spillutstyr gjennom årene. Produktene får som regel gode kritikker, og på forhånd har selskapet brukt store ord om Wildcat-modellen. Når det er sagt ser den ikke akkurat ut som noen utfordrer til Elite. Den ser heller ut som noe IKEA kunne designet til vårkatalogen deres, som et eksempel på gamingutstyr tilfeldig liggende på TV-benken. Her mangler den designmessige finessen som preger Elite-kontrolleren, og ved første øyekast ser Razer Wildcat direkte billig ut.

Det er den imidlertid ikke. Wildcat har en prislapp på enda høyere nivå enn Microsofts dyreste variant, altså over tusenlappen. Men hva er det som drar opp prisen? To hint er det medfølgende gummiisolerte futteralet og måten kontrolleren ligger i hendene på. Den ligger akkurat som den skal, på tross av at vekten er lav. Faktisk er den lettere enn en vanlig Xbox One-kontroller.

Videre inneholder pakken en liten eske med en skrutrekker, samt to knallgrønne gummipads til å tre over analogspakene, og to "klistremerker" (også av gummi og like knall grønne) som skal sikre bedre grep. Jeg anbefaler at du bruker begge deler, da gummien så absolutt gjør det den er designet for. Tomlene sitter bedre på de gummibelagte spakene, mens gummien på håndtakene både sikrer bedre grep og motvirker svette labber med effektiv lufting.

Dette er en annonse:
Razer Wildcat

Når det er sagt kan det være vrient å feste klistremerkene skikkelig, og på det første forsøket var jeg ikke helt fornøyd med resultatet. Ulempen med dette er at klistreeffekten ble endel dårligere da jeg rev dem av for å prøve på nytt, så vær nøye med å treffe på første forsøk. Uansett vet jeg hvordan det er med ting som er klistret fast på denne måten, og jeg skulle egentlig ønske at Razer hadde gått for en annen løsning. Etter litt bruk, når smuss og fett og lignende får tak i klistremerkene, frykter jeg at de kan løsne, og dessverre følger det ikke med noen ekstra i esken. Så lenge du tar godt vare på kontrolleren din bør det imidlertid gå bra.

Den største forskjellen mellom Razer Wildcat og Elite-kontrolleren, er at Wildcat først og fremst er designet med actionspill i tankene. Knappene reagerer veldig raskt, noe som forbedrer din egen responstid. De er konfigurer slik at jeg akkurat ikke aktiverer knappen ved å hvile fingertuppene på dem, samtidig som det skal et uhyre lett press til før de klikker til. Det er snakk om hundredeler her, men i actionspill spiller hundredeler en rolle.

Razer WildcatRazer Wildcat
Dette er en annonse:

Utover de vanlige knappene har Razer Wildcat to lett tilgjengelige "switcher" som enkelt gjør trigger-knappene digitale. Fordelen med dette er at reagerer raskere med ett tydelig klikk. På baksiden av kontrolleren finner vi dessuten to ekstra knapper med programmerbare funksjoner, som du kan feste eller løsne med skrutrekkeren jeg nevnte tidligere. Når de er festet havnet knappene direkte under fingertuppene til langfingrene dine, og til forskjell fra Elite-kontrolleren er de plassert slik at faren for å aktivere dem uten å mene det er lav. Videre har Wildcat to ekstra knapper på forsiden, mellom trigger/bumper-knappene og ledningen, som også er både lett tilgjengelige og programmerbare. Til slutt har vi dessuten fire knapper på forsiden mellom håndtakene, hvorav én er satt av til å veksle mellom ulike profiler. Du kan dermed ha ulike oppsett for ulike spill.

Razer WildcatRazer WildcatRazer Wildcat

Å spille med en Razer Wildcat er en ren fornøyelse, og man merker tidlig at dette er en håndkontroller designet for esport og ekstra kravstore spillere. Ingen steder har form gått foran funksjon, og derfor fungerer Wildcat mye bedre i bruk enn den ser ut. Fokuset på funksjonalitet og respons har dog ført til én avgjørelse mange vil mislike, nemlig at kontrolleren ikke kan brukes uten kabelen plugget inn. Den trådløse overføringen er rett og slett ikke raskt nok for standarden Razer ønsket seg. Dette kan være en ulempe hvis du er vant til trådløse kontrollere, men til gjengjeld er altså responsen merkbart bedre. For øvrig er håndtakene nydelig ergonomisk utformet, og dette bidrar ytterligere til kvalitetsfølelsen straks man plukker opp kontrolleren. Dette er virkelig en kontroller der det tilsynelatende billige skinnet bedrar, og det på den positivte måten. For enkelte sjangre, som skytespill, vil jeg faktisk gå så langt som å si at det ikke finnes noe bedre alternativ enn en Wildcat-kontroller.

Razer Wildcat

På en annen side har Xbox One Elite Controller noen fordeler Wildcat mangler. Den fremste er at Elite passer til alle sjangre, mens Wildcat har all fokus mot action og skyting. Eksempelvis har ikke Wildcat et tradisjonelt styrekors, men heller fire helt separate retningsknapper. Disse gjør det lettere å velge granater i spill som Halo 5: Guardians, men de gjør det vanskeligere å treffe med en Ultra Combo i Killer Instinct.

Om Razer Wildcat er rett kontroller for deg avhenger derfor av hva du skal spille. Hvis du skal fyre opp et spill som krever lynraske reaksjoner, passer villkatten utmerket. Skal du spille et lettfattelig partyspill er derimot en vanlig kontroller vel så brukbar (og i tillegg trådløs), så jeg ville ikke anbefalt noen å kjøpe en Wildcat med mindre de spiller en solid porsjon action/skytespill. Det blir litt som et spillratt, man trenger det ikke hvis man aldri spiller racingspill.

Razer Wildcat

Med det på det rene er jeg imponert over hvor gjennomført Rzer Wildcat-kontrolleren på området den er designet for. Den ser ikke bra ut, men straks du får den i hendene endrer inntrykket seg dramatisk Til skytespill finnes det ikke noe bedre alternativ enn denne.

HQ
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Utrolig gode knapper, gode innstillingsmuligheter, rå for FPS-spill, suveren ergonomi, lav vekt.
-
Dårlig grep, passer ikke til enkelte sjangre, skrikende design.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Razer Wildcat

Razer Wildcat

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Jonas Mäki

Det er en påkostet håndkontroller som passer ypperlig til skytespill, men klarer Razer Wildcat å konkurrere mot Microsofts egen Elite-kontroller?



Loading next content