Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Samsung Galaxy S7 Edge

Det er ingen smal sak å overtale en mann som har foretrukket iPhone så lenge han omtrent kan huske. Likevel klarte Samsungs nye flaggskip nettopp den bragden...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

La meg gå ut litt defensivt ut her. Jeg har blitt kalt ting som "Apple-kåt", "Jobs-fanboy", "Iphone-partisk" og "Mac-taliban" ved flere anledninger. Ja, jeg har sansen for mange av Apple-produktene, men jeg rangerte faktisk Sonys Z4 høyere enn iPhone 6, og akkurat nå sitter jeg med en Samsung Galaxy S7 Edge i hendene. Jeg lar den gli sensuelt over ansiktet mitt. Det høres kanskje sært ut, men den er så god å ta på, å føle på. Den er like deilig i bruk som den er å se på. I likhet med Z4 topper den det Apple har fått til denne sesongen.

HQ

Det er nemlig en kjensgjerning at jeg har kåret iPhone som den beste mobilen på markedet ved flere tilfeller. På disse tidspunktene var det sant slik jeg så det, og mye av det hadde med byggkvaliteten å gjøre. For meg har dette mye å si, og ingen kan påstå at Apple lager noe annet enn velbygde produkter. De har en premium-følelse som Samsung tidligere ikke har klart å matche, kombinert med et klokkerent operativsystem. Jeg var innom både Samsung S3 og S4 da de var nye, men følelsen av plast og forhastede løsninger rent designmessig, dyttet meg tilbake til Apple. Jeg mislikte budsjettfølelsen til Galaxy-telefonene, og det var først da Edge-modellen av S6 ankom at synet mitt på Samsung ble endret. Den nye modellen var fantastisk med tanke på maskinvaren.

S7 Edge er enda bedre, og den er så deilig å ta på at jeg altså blir sittende å tafse på den. Den får iPhone 6S Plus til å føles hverdagslig i sammenligning. En 5,5 tommers AMOLED-skjerm strekker seg over kanten, og selve formen har blitt mykere og smidigere sammenlignet med forgjengeren. Skjermen, som er telefonens aller beste bestanddel, er dessuten sanseløst bra. Den er ikke overmettet i fargene slik flere av Samsungs tidligere modeller har vært, men heller fargenøytral, superskarp, behagelig og myk å se på. Oppløsningen er sinnssyk, og selv om hvitbalansen fortsatt er en anelse blå er ikke dette like fremtredende som det har vært for tidligere Samsung-modeller.

Samsung Galaxy S7 Edge

Etter skjermen stiller kameraet som det nest mest imponerende på skrytelista. Det leverer bilder på opptil 12 megapiksler, har en effektiv autofokus, god skarphet og en hurtighet få konkurrerende modeller kan hamle opp med. Jeg elsker kameraet til iPhone 6S Plus, men det når ganske enkelt ikke opp til S7 Edge-kameraet. Ikke i det hele tatt. Mye av grunnen er Exynos 8890-processoren og det 4GB store arbeidsminnet, og i hurtighetstester har S7 Edge danket ut både Huawei Mate 8 og Sony Z5 såvel som iPhone 6S Plus. Dette kommer dessuten ikke bare kameraet til gode, da hele telefonen opplevels som utrolig rask og responsiv.

Dette er en annonse:

Telefonen lar seg også lade trådløst, den har en "always on"-skjerm som lett knuser iPhone og den er vanntett. Den er utrolig velbygd, ser fantastisk lekker ut og har imponerende batteritid. Samsung Galaxy S7 Edge er rask, pålitelig og holdbar, og den nye Game Launcher-funksjonen fungerer riktig så bra. Som spillmaskin er faktisk S7 Edge strålende og gimmick-følelsen man fikk av kantskjermen til forgjengeren er blåst avsted med vinden.

Jeg startet testperioden med Gamelofts rålekre Modern Combat 5: Blackout, og spillet følt silkemykt uten antydning til lag eller problemer med takle alle lyseffektene. Asphalt 8, Nova 3, Real Racing 3 og Dead Trigger 3 ble også testet grundig, og alle sammen fungerte klokkerent på Samsung Galaxy S7 Edge.

Med tanke på maskinvaren er det ingen tvil om at dette er den beste smarttelefonen jeg har vært borti noen sinne. Det finnes ingen annen side å se saken fra, og jeg bøyer meg i støvet for de oppfinnsomme og ressurssterke koreanerne som har satt sammen denne høyst kapable enheten. De få problemene jeg finner har alle med programvaren å gjøre, og ettersom en times tid er alt du trenger for å bytte ut store deler av operativsystemet til en Android-telefon, kan alle irritasjonsmomentene mine nokså enkelt løses. For ordens skyld tar jeg dem likevel med.

Samsung Galaxy S7 Edge
Dette er en annonse:

TouchWiz, Samsungs støtteprogramvare til Android-systemet, fungerer nemlig like horribelt som før. Dessverre. Funksjonaliteten stinker og ting lagger og hakker i bruk på tross av telefonens spreke prosessor. På toppen av dette liker jeg fortsatt ikke Samsungs egne programmer som de insisterer på å inkludere på telefonene, selv om bloatware-følelsen har blitt litt mindre med årene.

Problemet her er at grensesnittet på ingen måte lever opp til telefonens ytre og maskinvaren. Grensesnittet mangler luksusfølelsen. Menyene ser billige ut, og alt fra fontvalg til disposisjon og fargetema treffer feil. Samsungs egen versjon av Android (Marshmallow) skriker Windows 95, og ligger milevis bak Apples iOS.

Samsung Galaxy S7 Edge er dermed en mesterlig telefon som kun holdes tilbake av svakheter i programvaren. Hvis du gjør jobben med å bytte til en annen utgave av Android, får du derfor en langt bedre opplevelse. Faktisk får du da en helt suveren smarttelefon. Jeg er fristet til å si den beste av dem alle!

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Utrolig byggkvalitet, fantastiske materialer, grenseløst bra skjerm, supert kamera, lynrask prosessor, bra batteritid, god trådløs lading.
-
TouchWiz er fortsatt elendig, hvitbalansen er en anelse blå.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Petter Hegevall

Det er ingen smal sak å overtale en mann som har foretrukket iPhone så lenge han omtrent kan huske. Likevel klarte Samsungs nye flaggskip nettopp den bragden...



Loading next content