Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Logitech G213 Prodigy

Logitechs tastatur i Orion-serien har fått en rimeligere lillebror, men er det bra nok? Vi har tastet i vei for å finne svaret...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Vi kjenner allerede Orion-serien fra Logitech, og felles for dem er at de er mekaniske og ganske dyre. Jeg og mange andre har imidlertid savnet en mellomklasse, og det har vært for langt ned til G105. Dette har Logitech bestemt seg for å gjøre noe med, og leverer et nytt tastatur i mellomklassen.

HQ

I forbindelse med den nye Prodigy-serien har nemlig G213 blitt lansert. Det koster deg omtrent 800 kroner, kan skilte med bakgrunnsbelysning og et forsøk på å ligne et mekanisk tastatur i responsen. Det er altså ikke mekanisk, men mer om det senere.

G213 er ment som et tastatur til både spilling og arbeid, og dette blir tydelig allerede ved første øyekast. Det har en ramme støpt i plast, og håndleddsstøtten er en del av rammen. Som spiller skulle jeg gjerne sett at denne kunne tas av og på etter behov, men da hadde prisen vært høyere. Det er tross alt sjelden vi kan få i både pose og sekk.

For at et arbeidstastatur skal kunne brukes til spilling (skikkelig), er det nødt til å ha god responstid. G213 skryter av å være fire ganger raskere enn vanlige tastaturer, men jeg klarer ikke å svelge dette rått. Det har absolutt lav responstid, men det oppleves ikke som fire ganger raskere enn andre i denne klassen.

Logitech G213 Prodigy
Dette er en annonse:

Gjengen hos Logitech har også tatt hensyn til at tastaturet skal brukes av vanlige mennesker med vanlig liv. Folk som har barn, eller folk som kan komme til å velte et glass med drikke i kampens hete. Derfor er det delvis "vanntett", og kan tåle opptil 60 ml væske. Testing viser at det kan tåle enda mer. Jeg ville uansett unngått sukkerholdig drikke.

Tastene er Logitechs egne membrantaster, altså de såkalte Mech-Dome-tastene. Selv hevder Logitech at de føles som mekaniske, men det stemmer ikke. Det er uansett mye bedre en andre membrantaster, og de gir en veldig god feedback i fingertuppene. Mech-Dome er det nærmeste vi kommer en membranutgave av Cherry Brown, og det skiller G213 fra andre tastaturer i dette segmentet.

Bakgrunnsbelysningen er delt inn i fem områder på tastaturet, og du finner innstillingene i LGS-driveren fra Logitech. Du kan altså ikke gi tastene individuell belysning, men det fungerer fint til denne prisen. Dessuten har G213 en spilltast som gjør at belysningen tilpasses spillet du kjører for øyeblikket. I noen spill vil kun de aktuelle tastene bli belyst, men det kan også endre oppførsel som en reaksjon på noe som skjer i spillet. I eksempelvis Mafia III vil hele lyse gult når du går inn på fiendtlig område, og det blinker rødt og blått når du har politiet i hælene. Vanligvis er jeg ingen tilhenger av diskolys, men med G213 ble det likevel stående på. Noen feil dukker opp fra tid til annen, men det er å forvente når tastaturet ikke har individuell belysning. Det er også verdt å nevne at det kun har to innstillinger; av og på.

Logitech G213 Prodigy
Dette er en annonse:

Vær obs på at Logitechs programvare også installerer Overwolf. Dette er såkalt bloatware som legger seg en rekke steder man neppe trenger det, og det føltes veldig unødvendig at det kom sammen med driveren.

En annen ting du kanskje bør merke deg, er at tastaturet er veldig kompakt. Du som er vant til et romslig tastatur kan derfor bruke litt tid på å vende deg til den forkortede avstanden mellom tastene.

Mediatastene fungerer fint. De er store, og har passe avstand mellom seg. Jeg skulle dog ønske litt mer innflytelse over hva de gjør og hvilke programmer de kan knyttes til. De fungerer fint med Jriver, men et program som Winamp støttes ikke. Jeg synes dette er litt merkelig ettersom sistnevnte er et veldig mainstream program.

Stort sett har Logitech kuttet kostnader på de riktige stedene, uten at det har gått ut over ergonomien eller tastefølelsen. Bakgrunnsbelysningen er også bra uten at det blir for mye. G213 har noen skjønnhetsfeil, men med tanke på prisen er det fortsatt et veldig godt alternativ. Vi er dessuten nysgjerrig på utviklingen av Mech-Dome i fremtiden, og ikke minst om neste generasjon vil tåle brus.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Logitech G213 Prodigy

Test: Logitech G213 Prodigy

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Kim Olsen

Logitechs tastatur i Orion-serien har fått en rimeligere lillebror, men er det bra nok? Vi har tastet i vei for å finne svaret...



Loading next content