Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: MSI Nightblade Mi3

Vi har testet en knøttliten maskin fra MSI, og den overrasker med å gi mye krefter for pengene. Dette er Nightblade Mi3...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

MSI Nightblade MI3 tar ikke mye plass. Den ligner mest av alt på en normal PC som har krympet litt i vask. Kabinettet er riktig nok designet slik at den ser ut som en vanlig stasjonær datamaskin, noe den også er, den er bare veldig liten. Maskinen måler 12,8 cm i bredden, 34,2 cm i dybden og 26,8 cm i høyden, og er i grunn en svart kasse med justerbart RGB-lys i fronten.

HQ

MSI lager flere ITX-lignende maskiner, men akkurat MI3 fra Nightblade-serien er kun en vanlig maskin i liten utgave. Dere som kjenner Nightblade fra tidligere vil merke at dette er mye av det samme, dog med oppgradert innmat.

MSI Nightblade Mi3


Maskinen vi testet består av et GTX1060 grafikkort - det store med 6 GB RAM, en i5-7400 Intel CPU, 16 GB DDR4 RAM, en 128 GB M.2 SSD harddisk og en 1TB SATA harddisk, DVD-drev, bluetooth, Dual Band Wifi (takk for det) og kjører Windows 10. Hele herligheten koster omtrent 10 000,-, men finnes også i billigere utgaver med 8 GB RAM og et 3 GB GTX1060, og kommer med en spillkode, i dette tilfellet til For Honor. Vekten på det hele er dessuten ikke mer enn 6,4 kg.

Ikke overraskende er den såkalt VR Ready, og har en HDMI-utgang foran sammen med utgang til hodetelefoner, mikrofon og USB (både 3.1 type C og 2.0).

Dette er en annonse:

Det er plass til utvidelser, men som du har gjettet er det ikke altfor mye plass. Dessuten er strømforsyningen på 350 watt, så den har også sine elektriske begrensninger. Uerfarne som har lyst til å oppgradere RAM eller SSD bør gjøre grundig research først, eventuelt alliere seg med en venn som kan bruke en torx-trekker.

Det er ellers en maskin som er godt egnet for slike oppgraderinger, for den har to plasser til M.2 SSD, en 2,5" til vanlig SSD, og to 3,5" plasser til SATA harddisker hvorav den ene er tom fra butikken.

Hovedkortet er B250-basert, og grafikkortet er fra MSIs egen Gaming X-serie. MSI mener selv at det er enkelt å oppgradere, og jeg mener at det er en sannhet med modifikasjoner. Det krever nemlig at man tenker seg godt om, for alt er skrudd fast og mange av delene er spesiallaget - dette gjelder også kjøleren til CPUen. Det betyr ikke at nybegynner ikke kan oppgradere det mest elementære, men jeg vil anbefale varsomhet for den som vil bytte ut CPUen for eksempel.

Kjølesystemet er MSIs Silent Storm, som betyr at GPU og CPU skal kjøres med separat kjøling. Rent praktisk betyr det at viftene til grafikkortet sitter inntil kabinettveggen for å unngå varm luft inni, men det vil skje likevel. Systemet fungerer dog overraskende godt, og under testen lå maskinen uten programmer kjørende på 12 dB. På det høyeste lydnivået (SPL) som er 33 dB, gikk temperaturen ikke over 25 grader. Viften på grafikkortet opplevdes som nærmest lydløs ved 1080p-bruk, men det skal ikke mye til før den når 22 dB. Man hører den mekaniske SATA-harddisken kjøre ved normal bruk, men det er fortsatt imponerende at den kompakte maskinen ikke lager mer bråk.

Dette er en annonse:

Lyden kommer med Nahimic 2 software, og som vanlig fra MSI en egen stereoutgang med en egen forsterkerbrikke. Det hele styres som alltid av MSIs egen Gaming Center-app. Internettrafikken er sikret i to måneder med WTfast-lisens, og det følger med egen programvare for å prioritere nettverkstrafikk til spill.

Selve kabinettets base er forsterket med stål, og de har også forsterket SATA-tilkoblingene med metall. Dette er små, men fine tiltak.

På baksiden finner vi to USB 2.0-porter og fire 3.1 Type A-porter. Den har også en HDMI og Displayport, fem lydkanaler, inkludert en egen stereoutgang, en SPDIF (optisk), Lan og PS/2-port. Sistnevnte sitter sammen med de to USB 2.0-portene.

Hva får den til med et slikt grafikkort?

Time Spy: 4091
Fire Strike ultra: 3012
Fire Strike eXtreme: 5591
Fire Strike: 10140
Sky Diver: 23506

Total War: Warhammer (ultra): 79.2
The Division; High: 74.7 Ultra: 58.8

Ytelsen er altså hva man kan forvente av et ganske nytt grafikkort som utgjør nesten 30 prosent av maskinens totalpris. Resten av komponentene, som et Kabylake chip-sett på hovedkortet, en solid i5 CPU, 16 GB RAM og en M.2 SSD-disk hjelper jo også.

Den fungerer fint til daglig bruk, og størrelsen er naturligvis et stort pluss for oss som ikke bor i store herskapshus. Alle inngangene på forsiden forenkler bruken i stor grad, men jeg blir nok aldri vant til vertikal montering av det optisk drevet. Heldigvis finnes tjenester som Steam.

MSI Nightblade Mi3


Ytelsen er mer enn godkjent, det samme vil jeg si om kjølingen, mens lyden fra den mekaniske harddisken er litt vanskelig å gjøre noe med. Jeg løste det ved å sette maskinen på et mykt underlag. Det man sitter igjen med er diskusjonen om prisen på en slik ferdigbygd maskin, men denne gangen er ikke prisen så vill i forhold til hva du får om du kjøper en tilsvarende PC fra noen som bygger for deg.

Karakteren ender derfor høyt på skalaen. Det er ikke mye plass for uerfarne til å rote rundt inni kabinettet, men det er plass. For at karakteren skulle vært enda høyere ville jeg ha sett støydemping på innsiden av kabinettet, og strømforsyningen måtte ha vært på 500 watt.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: MSI Nightblade Mi3

Test: MSI Nightblade Mi3

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Kim Olsen

Vi har testet en knøttliten maskin fra MSI, og den overrasker med å gi mye krefter for pengene. Dette er Nightblade Mi3...



Loading next content