Norsk
Gamereactor
nyheter
Battlefield 1

Battlefield 1 sitt dynamiske værsystem vil endre alt

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Dice har prøvd seg med dynamiske baner før, og de jobber fortsatt med å forbedre aspektet. I Battlefield 1 videreutvikler de dette med et dynamisk værsystem.

Hvert flerspillerkart i Battlefield 1 vil by på dynamisk vær. Det være seg sandstormer i ørkenen, regn på slettene eller tett tåke i landsbyene. I motsetning til de ødeleggbare miljøene er været en faktor du ikke kan kontrollere. Ting kan endre seg visuelt ved at kartene blir lyst opp, eller mer gameplaypreget ved at man må endre spillestil.

Se for deg at du ligger på en ås lang borte fra hovedfokuset av kampen. Du bruker skarpskytterriflen din til å elimininere intetanende fiender mens de konsentrerer seg om annet. Så kommer det en tett tåke over landsbyen, og du kan ikke se fem meter foran deg. Nå tvinges du nesten til å endre spillestil, og prøve noe nytt til tåken blir tynnere eller forsvinner.

Så har vi nordmenns favoritt, regnet. Har du noen gang prøvd å fokusere på noe som er langt borte når det regner mye? Det er ikke særlig lett. På slagmarken er det ekstra kjedelig å oppleve dette. Regnet vil gjøre sikten dårligere, og du må kanskje gå litt mer forsiktig frem. Dette er uten tvil tilfellet om du flyr. Å fly når vinduet ditt er fylt av regn nærmest umulig. Om du ser en spiller som tør å fly like nærme bakken når det regner som når solen skinner vet du at vedkommende enten kjenner banen ekstremt godt, eller bare er helt gal.

Så har vi selvsagt de ekstreme værforholdene. Blir du for eksempel fanget i Sinai-ørkenens sandstorm vil du få en helt annen opplevelse. Den vil ikke bare gjøre sikten din verre, men også påvirke hørselen din. Da passer det kanskje godt å skifte over til en hagle eller feste bajonetten på våpenet ditt. Disse stormene kan nok være en god mulighet for å snike seg inn på fienden. Du må bare være obs på at fienden nok tenker det samme.

Været i Battlefield 1 skal visstnok kunne påvirke nærmest alt i spillet. Regndråpene renner ned våpenet ditt, fugler vil fly vekk når en kraftig vind nærmer seg, lyden vil endres avhengi av underlaget, og mye mer. Det skal bli interessant om værsystemet er så dynamisk og imponerende som de hevder. Klarer de det kan det fort føre til at vi får oppleve nye, minneverdige øyeblikk i flere måneder, om ikke år, etter lanseringen den 21. oktober. Forhåpentligvis får vi en fin smakebit på værsystemet når den åpne betaen starter i morgen, 31. august.

Battlefield 1

Relaterte tekster

Battlefield 1Score

Battlefield 1

ANMELDELSE. Skrevet av Oliver Thulin

Glem roboter og futuristisk krigføring. Battlefield 1 er gammelt og skittent, og slagmarken har aldri føltes nærmere...

0
Klokken 16 på GR Live -  Battlefield 1

Klokken 16 på GR Live - Battlefield 1

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

EA og DICE forbereder seg på å avduke Battlefield V i kveld, og i den anledning tenkte vi å blåse støvet av Battlefield 1 og spille det for å komme i riktig stemning til...



Loading next content