LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Gamereactor
      nyheter
      Street Fighter V

      Capcom installerer «rootkit» på PCen din!

      Capcom har valgt å gi Street Fighter V maskinvaretilgang til Windows-PCen din.

      Abonner på vårt nyhetsbrev her!

      * Påkrevd felt
      HQ

      Oppdatering: Capcom har nå kommet med en melding på Twitter hvor de lover at systemet skal endres. Faktisk er denne prosessen allerede igang.

      Street Fighter V

      Det er Reddit-brukeren LoGicMoTion som har gjort Street Fighter V-nettsamfunnet oppmerksom på at Capcom, med sin siste oppdatering til spillet på PC, har lagt til en fil ved navn Capcom.sys under system32-mappen i Windows. Dette har ført til at spillet ber om admin-rettigheter hver gang man starter det, og flere brukere rapporterer også at de har fått den verdensberømte Windows-blåskjermen etter den siste oppdateringen. Ifølge andre brukere går det heller ikke an å slette filen, da man må inn i registeret til Windows for å fjerne den derfra.

      Om du ikke vet hva et rootkit er, så er det et program som kan brukes av tredjeparter til å ta kontroll over PC-en din uten din tillatelse.

      Dette har nok blitt gjort for å stoppe folk fra å jukse i spillet, men hvorfor Capcom nå ber brukere om tilgang til kjernen i Windows er uvisst. Alle andre spill klarer tross alt fint å stoppe de fleste juksemakere uten å legge seg bort i Windows-mappa med tilgang til hele PC-en din. Flere brukere har derfor valgt å avinstallere spillet frem til Capcom endrer dette.

      Dette er heller ikke første gangen et selskap har vært i hardt vær for å be om større tilgang til PCen enn de strengt tatt trenger. Noen eksempler er Sony BMG-skandalen i 2005, Electronic Arts Origin som har tilgang til alt på PC-en, og Blizzards Warden som brukes til å lese endringer i minnet for å passe på at folk ikke jukser i World of Warcraft, Diablo, Overwatch etc.

      Steam-siden til Street Fighter V har også begynt å få negative anmeldelser fordi Capcom installerer dette «rootkit»-et på PC-en til brukeren, så vi forventer en respons fra Capcom i løpet av kort tid.

      Street Fighter V
      Skjermbilde av filen på PC-en til LoGicMoTion.

      Relaterte tekster

      1
      Street Fighter VScore

      Street Fighter V

      ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

      Nytt romertall betyr vanligvis en liten revolusjon i både Street Fighter-serien og sjangeren som helhet. GRs største fighting-nerd har gått etter sømmene på Capcoms nyeste...



      Loading next content