Norsk
Gamereactor
forspill
Battlefield 1

E3 2016 - Vi tester Battlefield 1

Vi har testet Dice sitt kommende Battlefield 1, og dette spillet gjør ikke noe for å endre inntrykket om at krig er et helvete...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Det første som skjer under spilltestingen er at lyden ikke fungerer på min demomaskin, og nesten før jeg har rukket å rekke opp hånden har jeg blitt eskortert til en ny maskin. Når lyden av 1. verdenskrig herjer i headsettet mitt, skjønner jeg hvorfor dette var viktig for de utsendte fra Dice.

Spillet er utilgivende, og jeg har virkelig problemer med å holde meg i live. Det er aldri noen tvil om hvilken oppgave jeg skal gjøre, men det er altså utfordrende å få dem gjort. Hvis spillets mål er å få meg til å tenke at 1. verdenskrig var en skikkelig kamp, så har det lykkes. Aldri før har jeg hatt like stort behov for hjelp fra mine lagkamerater i et Battlefield-spill.

Battlefield 1Battlefield 1Battlefield 1
Dette er en annonse:

Høydepunktet i Battlefield 1-demoen som jeg testet var det gigantiske luftskipet «Behemoth». Ombord i dette kan man velge mellom å bemanne maskingeværene eller bombene, men selv om det var av ypperste kvalitet den gangen, så er det vanskelig å finne målet uten dagens moderne optikk. Et teppe av tåke gjør sikten så dårlig at det antageligvis ville vært best å hoppe ut, men det er ikke slik man vant slag for snart 100 år siden.

Jeg startet som assault-klassen for å være mest mulig fleksibel, og jeg bestemte meg for å frigjøre en vindmølle. Der innså jeg behovet for å være nærme fienden for å kunne lykkes med å ta ham ut. Våpnene fra starten av 1900-tallet gjør det nemlig ikke enkelt å streife sidelengs mens man prikker inn hodeskuddene. Det er vanskelig å drepe fienden, men på den annen side føles det som en større seier når jeg lykkes.

HQ

Jeg følte meg mer komfortabel som support-klasse, og med den krystallklare grafikken hadde jeg god sikt på slagmarken. Det var imidlertid vanskeligere og mindre effektivt å benytte den gamle riflen fremfor en M39, men det fikk meg også til å velge øyeblikkene mine mer nøye.

Dette er en annonse:

Ettersom laget mitt ikke hadde noen interesse av å jobbe som et lag, bestemte jeg meg for å benytte den siste tiden til å sjekke ut kjøretøyer som tanks og biler. Det var både rått og høylytt å knuse gjennom steinvegger med den 28 tonn tunge Mark I mens fyrte løs med kanontårnet. Det var også kult å spraye slagmarken med et maskingevær montert i vinduet på en pansret bil.

Battlefield 1Battlefield 1Battlefield 1

Battlefield 1 føles stort på en litt annen måte enn bare i størrelsen. Det har en del nye aspekter ved seg takket være de gamle våpnene og det behovet for å være nærmere fienden. Vi vet ikke hvor sterke demo-PCene var, men spillet kan i hvert fall skilte med masse detaljer og den informasjonen du trenger for å overleve som en redd soldat. Dette er brutalt og vanskelig, men også forlokkende på en mørk måte. Hvis Titanfall 2 gjør det enkelt å ha det moro, mens Overwatch leverer underholdning for hele familien - ja, da er Battlefield 1 spillet som kan gjøre deg til en soldat.

HQ
Battlefield 1

Relaterte tekster

Battlefield 1Score

Battlefield 1

ANMELDELSE. Skrevet av Oliver Thulin

Glem roboter og futuristisk krigføring. Battlefield 1 er gammelt og skittent, og slagmarken har aldri føltes nærmere...

0
Klokken 16 på GR Live -  Battlefield 1

Klokken 16 på GR Live - Battlefield 1

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

EA og DICE forbereder seg på å avduke Battlefield V i kveld, og i den anledning tenkte vi å blåse støvet av Battlefield 1 og spille det for å komme i riktig stemning til...



Loading next content