Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Plantronics RIG

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Plantronics RIG forsøker å viske ut grensene mellom gaming headsets og vanlige hodetelefoner, og de lykkes. De prøver altså å gjøre slutt på tiden hvor du sitter med ett headset foran PC-en, men som du bytter ut med et annet når du skal bevege deg vekk fra skrivebordet. Høres ikke det greit ut? Jo, sier jeg.

HQ

Spørsmålene som dukker opp gjelder lydkvalitet så vel som utseendet på selve riggen (høhø). Hvis jeg skal gå rundt i byen og lytte til musikk med et gaming headset, så er det greit at det er litt mer nøytralt enn mange av dem kan være.

Vi kan starte med å ta en titt på designet. Plantronics holder seg relativt nøytrale. Det er enkelt og pent uten det skrikende uttrykket man ofte ser på gaming headsets. Det er for så vidt greit med tanke på at man også skal gå med dette utendørs. Selve øreklokkene omslutter hele øret med myke puter trukket i et glatt, pustende, syntetisk stoff. Utseendet minner meg litt om hodetelefoner man oftest ser i lydstudio, men det er tonet ned en god del. Plantronics RIG veier dessuten veldig lite, så det er ingenting i veien for å beholde dem på hodet når du skal bevege deg vekk fra spillingen - selv etter en to timers spilløkt.

Plantronics RIG

Dette er et stereo headset, og for min del er det helt greit. Jeg har uansett litt problemer med å oppleve full surround når høyttalerne er plassert innenfor et såpass lite område. Spillyden blir godt gjengitt. Alt fra eksplosjoner og skudd til spillmusikk og chat er rent og klart, og det Plantronics selv kaller Explosive Bass setter en ekstra touch på bygninger som raser rundt meg i Battlefield 4. RIG er absolutt et godt headset til gaming, til tross for at det er en anelse vanskeligere å høre hvor lyden kommer fra enn med surround-lyd.

Dette er en annonse:

Det er var likevel da jeg plugget ut mikrofonen, forlot PC-en og heller valgte å koble til iPhonen at jeg lot meg virkelig imponere. Jeg er slett ikke vant til å ha de beste musikkopplevelsene med et gaming headset, så forventningene var kanskje litt lave. Det hjelper heller ikke at jeg benytter iPhone, ettersom denne er kjent for å ikke ha det samme trykket som rene musikkavspillere. Uansett fikk jeg både bass og diskant så det monnet. I hvert fall bass. Det er lite å utsette på bassen, men jeg opplevde at diskanten ble litt for svak til tider. Dette kan såvisst også skyldes lydkilden, uten å skulle henge ut Apple for å lage et produkt som gaper over litt for mye.

Plantronics RIG

Men, tilbake til skrivebordet. Mikseren som følger med er veldig enkel i bruk, og den åpner for en rekke muligheter. Her kan du koble til telefonen din slik at du kan svare folk som absolutt skal plage deg med spørsmål om hva du skal til helgen deg mens du spiller ditt livs runde i League of Legends. Den runde mikseren er utstyrt med en bryter som lar deg bytte mellom chatting og telefoni, og uansett hvilken du er opptatt med for øyeblikket kan du i tillegg justere balansen mellom spillyd og prat. Det er veldig enkelt, og det fungerer glimrende. Den leveres med tre ferdigprogrammerte lydinnstillinger. Disse er Pure, Intense og Explosive. For mine 32 år gamle ører er det nyanseforskjeller (som kanskje blir tydeligere avhengig av hva du spiller), men det er selvfølgelig merkbart mer bass i sistnevnte.

Når alt kommer til alt, så er ikke Plantronics RIG det ultimate gaming headsettet, og det er heller ikke det beste når det kommer til musikk. Men så prøver de heller ikke på dette. RIG er et kompromiss, en mellomting. Det er noe som gir mye verdi, brukervennlighet og glede for pengene.

Dette er en annonse:
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Brukervennlig, et godt kompromiss mellom musikk og gaming. Behagelige over lang tids bruk og nøytralt, men kult design.
-
Litt dyrt satt opp mot rene gaming headsets i samme klasse, og diskanten kan føles litt svak ved høyt volum på musikk.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Plantronics RIG

Test: Plantronics RIG

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Tor Erik Dahl

Plantronics gjør et forsøk på å fjerne behovet for flere headsets, men lykkes de i å levere like god lyd til både spilling og musikk? Vi har satt karakter...



Loading next content