Norsk

Hva skjedde med Silent Hill?

  • Innsendt av: Solidus95

Hei!

Jeg er en Silent Hill fan og har spilt gjennom hele serien, der 3'ern er favoritten min. Men etter Silent Hill 4 på PS2 fikk jeg vite at original teamet bak hele serien ble oppløst. Utenom Akira Yamaoka som fremdeles ble med videre som musikk komponist. Jeg lurer derfor på hvordan en såpass populær skrekk-serie, plutselig er over og ut nå? Hva og hvor gikk galt i fortsettelsen av serien? Så for meg at P.T skulle bli en revolusjonerende Silent Hill spill av Hideo Kojima, men den ble også lagt ned for godt...

Svar

Hallais, Solidus95.

Som du sier forlot nærmest alt som kunne krype og gå fra "Silent Hill"-teamet studioet etter The Room, og siden den gang har det gått nedover med serien både mottakelses- og salgs-messig. Som du allerede vet prøvde Konami å "redde" serien flere ganger, noe som til slutt gikk så lang som å nærmest tvinge Kojima til å lage et spill med navnet Silent Hills. Dette forholdet gikk som kjent i vasken, noe som førte til at selskapet mistet det som vel er det mest kjente navnet de hadde. Da de samtidig hadde merket seg at videospillindustrien ikke ga dem nok penger valgte de like godt å nedprioritere hele den delen av selskapet. Av det jeg hører vil videospillavdelingen deres nå i hovedsak fokusere på "sikre inntektskilder", noe som for tiden er Pro Evolution Soccer. De har jo også Metal Gear: Survive neste år, men det er mer mest for å se om de fortsatt kan tjene penger på serien uten Kojima.

Med tanke på Silent Hill-serien sin nedadgående kurve salgsmessig er det derfor liten sjanse for å se noe nytt fra serien (med mindre de faktisk selger rettighetene) i nærmeste fremtid.

Håper dette hjalp deg med å forstå hvorfor det stille berget plutselig ble ekstremt stille.

Still et spørsmål til redaksjonen

Brev