Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: MSI GT72VR 7RE Dominator Pro

På papiret ser MSIs bærbare maskin med det beskjedne navnet Dominator ut som et skikkelig råskinn. Vi har testet...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

MSI har en rekke produkter i toppsjiktet, og de siste årene har de sluppet flere maskiner som skal sørge for at de blir lagt merke til både blant stasjonære og bærbare datamaskiner. Deres neste bærbare maskin har et navn som gjenspeiler MSIs ambisjoner for PC-markedet, og det er nettopp Dominator vi har sett nærmere på.

HQ

Med en Intel i7-7000 Kaby Lake-prosessor, et GTX 1070 8GB DDR5-grafikkort, 16 GB DDR4 RAM, 256 SSD + 1TB HDD er det altså ingen tvil om at det er en sterk maskin jeg har foran meg.

Skjermen måler 17,3 tommer, og er en 1920x1080 IPS-skjerm med 120hz, noe man ikke ser så ofte på bærbare PCer. Den er derfor veldig godt egnet til spilling, og skal by på alt du trenger uten å måtte koble til ekstra utstyr. Skulle du likevel ha lyst til å koble til en ekstra skjerm, kan dette gjøres i enten HDMI-utgangen eller mini display-porten på baksiden.

Tastaturet er fra Steelseries (med numpad), og leveres med bakgrunnsbelysning med fullt RGB-spekter som kan setter opp slik du vil ha det. Tastene føles litt bedre enn mange andre som følger med bærbare maskiner, og har litt mer vandring enn den vanlige "millimeteren". Det er dog ikke snakk om et mekanisk tastatur, noe som kan sette en demper på spillopplevelsen.

MSI GT72VR 7RE
Dette er en annonse:

På lydsiden leverer Dominator Pro godt med høyttalere fra Dynaudio. I maskinen finner vi to stykk 3W og en 5W woofer, som sammen gjengir lydeffekter og skudd ganske fornuftig. De fleste av oss vil nok uansett ta på et headset for å høre fienden og snakke med lagkamerater, men for enspillere og film fungerer de innebygde høyttalerne utmerket.

MSI GT72VR 7RE Dominator Pro har også et DVD-drev for de som foretrekker å ha spill på disk, så det er ingen grunn til å fortvile hvis du ikke er noen tilhenger av å laste ned underholdningen din.

Åtte USB 3-porter fordelt på PCens to kortsider burde sørge for at du får plass til alt du trenger, og deretter enda litt til. Det skulle kanskje bare mangle, men det er overraskende positivt å sitte med en maskin som ikke begrenser tilkoblingsmulighetene eller tvinger meg til å bruke en hub.

Alt dette innholdet er dog synlig i maskinens størrelse og tyngde. Resultatet er en relativt høy PC som kan bli anstrengende for håndleddene. Tastaturet fungerer som nevnt veldig bra, men det kan altså bli litt slitsomt å bruke det på grunn av høyden. Maskinen alene veier fire kilo, og med strømforsyningen øker totalen til fire og en halv.

Dette er en annonse:

Det er derfor etter min mening en bærbar PC som er mindre bærbar enn de fleste. Fire og en halv kilo gjør den mindre godt egnet til å ha med seg på farten til enhver tid, men er perfekt for deg som trenger en sterk gaming-PC som også kan tas med til ulike spillkvelder og lignende.

For å finne ut hvor godt alt fungerer har jeg spilt mye og kjørt noen benchmark-tester. Her leverer MSI GT72VR 7RE Dominator Pro følgende resultater:

Division Ultra: 74,1 FPS
Division High: 93,1 FPS
Warhammer Total War Ultra: 101,1 FPS
Warhammer Total War High: 112,9 FPS
3D Mark Time Spy: 5130

Dette er ganske imponerende. Naturligvis kan den ikke måle seg med sterke, stasjonære maskiner, men det er nok til å spilleren en fin og flytende opplevelse hele veien gjennom - selv med de nyeste spillene.

I konkurranseorienterte spill med noen år på baken, som Counter-Strike: Global Offensive eller League of Legends, passerer den enkelt 200 FPS. Som du sikkert vet er det også en grense for hva vi som spiller er i stand til å oppfatte, så det spørs om man trenger noe mer enn dette.

MSI GT72VR 7RE

Den høye bildeoppdateringen får god hjelp fra den 17,3 tommer store skjermen, som henger med takket være sine 120hz. Dessuten har den en fantastisk fargegjengivelse. Sistnevnte var den største overraskelsen for min del, og under testperioden savnet jeg aldri min 27 tommer store eksterne skjerm. Fargene var ganske enkelt bedre på laptopen.

MSI GT72VR 7RE Dominator Pro selges i skrivende stund til omtrent 20 000 kroner, så det er snakk om en betydelig investering for de fleste av oss. Har du imidlertid et behov for en sterk, bærbar gaming-PC, så er denne verdt å sjekke ut. Jeg hadde ingen tilfeller under testing der maskinen ikke leverte varene under spilling.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content